Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Ένταση στη Βουλή με αφορμή ψήφισμα καθηγητών για τον Ν.Ρωμανό

Νέα ένταση προκλήθηκε στη Βουλή με αφορμή το κείμενο της 5ης ΕΛΜΕ για την υπόθεση Ρωμανού, το οποίο ανέγνωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης. Ο ίδιος ζήτησε από τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων να τοποθετηθούν και να το καταδικάσουν, ιδίως δε κάλεσε τους εκπρόσωπους του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως ο επικεφαλής της ΟΛΜΕ είναι στέλεχός του και υποψήφιος ευρωβουλευτής του.

Ο κ. Γεωργιάδης κατήγγειλε ότι το κείμενο «φτύνει» κατάμουτρα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (όταν τον ονοματίζει «αγωνιστή» σε εισαγωγικά), μιλά για «κράτος δολοφόνων» και καλεί τους νέους σε εξέγερση.

Ζήτησε από τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων να τοποθετηθούν και να το καταδικάσουν, ιδίως δε κάλεσε τους εκπρόσωπους του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως ο επικεφαλής της ΟΛΜΕ είναι στέλεχός του και υποψήφιος ευρωβουλευτής του.

Η παρέμβαση του κ. Γεωργιάδη πυροδότησε την αντίδραση του Νίκου Βούτση, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είπε πως το κόμμα του έχει την εμπειρία και την ορθοφροσύνη να μην μπει σε αντιπαράθεση όξυνσης εν όψει των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων, και έκανε λόγο για «στημένη συζήτηση», ενώ κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη ότι επιχειρεί να επαναφέρει την «περίφημη» στρατηγική των δύο άκρων.

Επανερχόμενος ο Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε πως ο κ. Βούτσης απέφυγε να καταδικάσει το «ψήφισμα της ντροπής», κατηγορώντας τον για υποκρισία «αφού αποφεύγει να τοποθετηθεί για τους κομματικούς εγκάθετους».

«Όλη αυτή η συζήτηση δεν είναι ό,τι καλύτερο» είπε από την πλευρά του ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, αλλά επισήμανε ότι το κόμμα του έχει ήδη τοποθετηθεί για την υπόθεση Ρωμανού, καλώντας την κυβέρνηση να βρει μια λύση άμεση και να αναλάβει τις ευθύνες της.

Για τις αναφορές Γεωργιάδη, επισήμανε ακόμη πως δεν είναι δυνατό να ασχολείται το Κοινοβούλιο με κάθε κείμενο κάθε συνδικαλιστικής οργάνωσης, καθώς μάλιστα είναι γνωστές οι θέσεις του ΚΚΕ.

Κάλεσε, τέλος, τον λαό να μην πέσει στην παγίδα του αποπροσανατολισμού.

Καταδικάζει και η κυβέρνηση

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε ανακοίνωση της 5ης ΕΛΜΕ. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη ανέφερε ότι αυτή η ανακοίνωση πρέπει να αποδοκιμαστεί από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, τα κόμματα και πρωτίστως από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσθεσε πως εξίσου απαράδεκτες και καταδικαστέες είναι και οι ανακοινώσεις άλλων ΕΛΜΕ που, όπως σημείωσε η κ. Βούλτεψη, σκόπιμα αγνοούν την πραγματικότητα και ζητούν την κατάργηση του κράτους δικαίου.

Η κ. Βούλτεψη επισήμανε ότι είναι αδιανόητο, άνθρωποι που θέλουν να αποκαλούνται εκπαιδευτικοί να χρησιμοποιούν τη γλώσσα του μίσους, να επιβραβεύουν εγκλήματα, να ξεσηκώνουν την νεολαία, να υπερασπίζονται την τρομοκρατία και να αμφισβητούν τους νόμους.

Ανέφερε δε ότι προϊστάμενος όλων αυτών είναι ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Κοτσυφάκης, στέλεχος και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι τύποι αυτοί πληρώνονται από τις θυσίες και τους φόρους των Ελλήνων πολιτών για να διαπλάθουν συνειδήσεις και να εκπαιδεύουν τα παιδιά μας. Μετά τη νεολαία του κι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ειδική ανακοίνωση για την αυριανή συγκέντρωση, μη διστάζοντας να χρησιμοποιήσει τη λέξη ‘εξέγερση’» πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέροντας ότι «περιμένουμε άμεσα την καθολική αντίδραση του πολιτικού κόσμου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φιορεντίνα – Βικτόρια Πλζεν 2-0: Πρόκριση στην παράταση για τους «βιόλα»

Η Βικτόρια Πλζεν άντεξε για 90 λεπτά, αλλά στην παράταση η Φιορεντίνα, που είχε και αριθμητικό πλεονέκτημα, νίκησε με 2-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Conference League.

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024