Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκη-ανάσα του Πανθρακικού απέναντι στον Πλατανιά

Νίκη-ανάσα του Πανθρακικού απέναντι στον Πλατανιά

Ο Πανθρακικός πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, επικρατώντας 1-0 στην Κομοτηνή του Πλατανιά, σε αναμέτρηση για την -εξ αναβολής- 6η αγωνιστική, και πήρε βαθμολογική «ανάσα».

Ο Πανθρακικός πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, επικρατώντας 1-0 στην Κομοτηνή του Πλατανιά, σε αναμέτρηση για την -εξ αναβολής- 6η αγωνιστική, και πήρε βαθμολογική «ανάσα».

Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι πέτυχε στο 17ο λεπτό ο Ντιγκινί, ενώ η ομάδα των Χανίων τελείωσε το ματς με εννέα παίκτες, μετά τις αποβολές των Ιτούα (59΄) και Αγκιλέρα (80΄).

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, στάθηκαν άτυχοι όταν η κεφαλιά του Αγκιλέρα μόλις στο 2ο λεπτό σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ είχαν ακόμη δύο καλές προσπάθειες στο πρώτο δεκάλεπτο, με Τσουράκη και Τζιλβάν.

Όμως το γκολ ήρθε τελικά για τον Πανθρακικό, ο οποίος άνοιξε το σκορ στην πρώτη ουσιαστική απόπειρά του, στο 17΄, με ατομική προσπάθεια και σουτ του Ντιγκινί έξω από την περιοχή (η μπάλα βρήκε και σε αμυντικό).

Το γκολ άλλαξε τελείως την ψυχολογία και στη συνέχεια οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όμως το σουτ του Κάσες στο 20΄ βρήκε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και έφυγε άουτ, ενώ στο 27΄ ο Ολιμπά απέκρουσε με υπερένταση σουτ του Λαδάκη.

Ο Πλατανιάς έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 40΄, όταν ο Τζιλβάν από πολύ κοντά έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ντιγκινί δεν μπόρεσε να βάλει καλά το πόδι του στη σέντρα του Μεχία και ο Ολιμπά μπλόκαρε τη μπάλα.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στο β΄ ημίχρονο και σε αυτό συνέβαλε η ισχυρή βροχόπτωση, αλλά και η αποβολή του Ιτούα με δεύτερη κίτρινη, που άφησε από το 59΄ τους Χανιώτες με δέκα παίκτες.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Πλατανιάς απείλησε στο 65΄ με σουτ του Τσουράκη που έφυγε μόλις άουτ και στο 76΄ με τον Μενδρινό να αστοχεί από καλή θέση.

Στο 80΄ όμως αποβλήθηκε και ο Αγκιλέρα για φάουλ στον Τζάνη (ο διαιτητής Μαντάκης έκρινε ότι ο επιθετικός του Πανθρακικού ήταν σε προφανή ευκαιρία για γκολ και έδειξε απευθείας κόκκινη στον Ισπανό) κι έτσι οι γηπεδούχοι κράτησαν το αποτέλεσμα και πανηγύρισαν τη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Διαιτητής: Μαντάκης (Ημαθίας)

Κόκκινες: Ιτούα (2η κίτρινη, 59΄), Αγκιλέρα (80΄)

Κίτρινες: Τσουμάνης, Παπαγεωργίου – Ιτούα, Μαχαμάτ

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Μεχία, Τζάνης (83΄ Αράμπα), Ντιγκινί, Κάσες (73΄ Οκάτσι), Σερφά, Εμπόου, Τσουμάνης (68΄ Παπαγεωργίου), Μπαϊκαρά, Λαδάκης, Ποτουρίδης

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Χριστόπουλος): Ολιμπά, Αποστολόπουλος (71΄ Τόρες), Δημήτρης, Ναζλίδης (79΄ Φιγκέιρα), Μπανανά, Μαχαμάτ, Αγκιλέρα, Τζιλβάν (67΄ Ζαραδούκας), Τσουράκης, Μενδρινός, Ιτούα

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024