Τη ρωσική παρουσία στην Κριμαία καταδικάζουν ΝΑΤΟ, Ουκρανία
Οι υπουργοί Εξωτερικών των 28 χωρών του ΝΑΤΟ και η Ουκρανία καταδίκασαν την Τρίτη τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία, κάνοντας λόγο για «ηθελημένη αποσταθεροποίηση» της ανατολικής Ουκρανίας. Η Ρωσία έχει προαναγγείλει νέας στρατιωτικές ασκήσεις - μαμούθ το 2015, με τη συμμετοχή και της Λευκορωσίας.
Οι υπουργοί Εξωτερικών των 28 χωρών του ΝΑΤΟ και η Ουκρανία καταδίκασαν την Τρίτη τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία, κάνοντας λόγο για «ηθελημένη αποσταθεροποίηση» της ανατολικής Ουκρανίας.
«Καταδικάζουμε τη ρωσική συγκέντρωση στρατιωτών στην Κριμαία» ανέφερε το ανακοινωθέν των υπουργών Εξωτερικών των μελών του ΝΑΤΟ, μετά τη συνάντηση στις Βρυξέλλες. «Μας ανησυχούν, επίσης, τα σχέδια στα οποία έχει αναφερθεί η Ρωσία για επιπλέον στρατιωτική συγκέντρωση στη Μαύρη Θάλασσα» τονίζει το ανακοινωθέν.
Οι υπουργοί καταδίκασαν την «συνεχιζόμενη και ηθελημένη αποσταθεροποίηση της ανατολικής Ουκρανίας», κάνοντας λόγο για παραβίαση της διεθνούς νομοθεσίας και κατηγορώντας τη Μόσχα ότι παρέχει τανκς, προηγμένα συστήματα αεράμυνας και άλλα βαρέα όπλα στους φιλορώσους αυτονομιστές.
Η Ρωσία έχει προαναγγείλει νέας στρατιωτικές ασκήσεις – μαμούθ το 2015, με τη συμμετοχή και της Λευκορωσίας.
Εν μέσω ψυχροπολεμικού κλίματος, η Ρωσία έχει προγραμματίσει συνολικά περισσότερες από 4.000 ασκήσεις το επόμενο έτος.
Από την πλευρά του, ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε πως η δύναμη «ταχείας ανάπτυξης» για την ανατολική Ευρώπη θα είναι έτοιμη μέχρι τον επόμενο χρόνο. Μέχρι στιγμής, στρατιώτες θα συνεισφέρουν η Νορβηγία, η Γερμανία και η Ολλανδία.
Εν τω μεταξύ, η ουκρανική κυβέρνηση και οι φιλορώσοι ένοππλοι της περιοχής του Λουχάνσκ συμφώνησαν «κατ’ αρχήν» σε κατάπαυση του πυρός από τις 5 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), μετά τις μάχες με βαριές εκατέρωθεν απώλειες.
- Κίεβο και Λουχάνσκ συμφωνούν «κατ’ αρχήν» σε εκεχειρία, λέει ο ΟΑΣE
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442