Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αθανασίου: Ο γάμος των ομοφυλόφιλων είναι κόντρα στη φύση του ανθρώπου

Αθανασίου: Ο γάμος των ομοφυλόφιλων είναι κόντρα στη φύση του ανθρώπου

Οι συνέπειες από ενδεχόμενη υιοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης απασχολούν το υπουργείο Δικαιοσύνης, που εξετάζει το ζήτημα, καθώς δεν θέλει να ενεργήσει υπό πίεση, όπως δήλωσε ο Χ.Αθανασίου. Ο ίδιος εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο να νομοθετηθεί από αυτήν την κυβέρνηση ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών, καθώς όπως σημείωσε: «Είμαστε μια χώρα που σέβεται τη φύση του ανθρώπου»...

Οι συνέπειες από ενδεχόμενη υιοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης απασχολούν το υπουργείο Δικαιοσύνης, που εξετάζει το ζήτημα, καθώς δεν θέλει να ενεργήσει υπό πίεση, όπως δήλωσε ο Χ.Αθανασίου. Ο ίδιος εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο να νομοθετηθεί από αυτήν την κυβέρνηση ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών, καθώς όπως σημείωσε: «Είμαστε μια χώρα που σέβεται τη φύση του ανθρώπου»…

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Mega το πρωί της Τρίτης, ανέφερε: «Δεν το συζητώ, δεν το διανοούμαι. Εξάλλου και η σύμβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το απαγορεύει. Όταν μιλάει για γάμο, μιλάει για άνδρα και γυναίκα. Είμαστε μια χώρα η οποία σέβεται τις παραδόσεις, σέβεται τη φύση του ανθρώπου και δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί, τουλάχιστον με αυτή την κυβέρνηση και με αυτή την υπουργία, ο γάμος».

Σε ό,τι αφορά το σύμφωνο συμβίωσης, ο κ. Αθανασίου παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα έχει καταδικασθεί από το ευρωπαΐκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την μη υιοθέτησή του, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση δεν βιάζεται.

«Είναι μια πραγματικότητα, δεν μπρούμε να εθελοτυφλούμε» ανέφερε και πρόσθεσε ότι το θέμα θα συζητηθεί σε ειδική επιτροπή, καθώς «είναι λίγο επικίνδυνο να το λέμε έτσι, με μια μονοκοντυλιά, με μια γραφή να λέμε σύμφωνο συμβίωσης». Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου θα πρέπει να εξεταστούν σε βάθος οι συνέπειες από το σύμφωνο συμβίωσης (πχ υιοθεσία από ομόφυλο ζευγάρι).

«Η χώρα μας έχει δομές. Πρέπει να το δούμε από θρησκευτική άποψη, από πολιτική, από κοινωνική. Δεν είναι απλό το ζήτημα» τόνισε και κατέληξε: «Δεν μπορεί το υπουργείο Δικαιοσύνης υπό την πίεση του οποιουδήποτε, χωρίς νηφαλιότητα και ψυχραιμία, να εξετάσει ένα τέτοιο ζήτημα».

Η.Κ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024