Στάση αναμονής στο Χρηματιστήριο, στις 963,59 μονάδες
Εικόνα σταθεροποίησης, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας, παρουσίασε η χρηματιστηριακή αγορά στο κλείσιμο της συνεδρίασης τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής, αναμένοντας τις εξελίξεις στις διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα. Υπεραπέδωσαν οι μετοχές των ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ και Folli Follie. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 963,59 μονάδες με οριακή άνοδο 0,04%.
Εικόνα σταθεροποίησης, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας, παρουσίασε η χρηματιστηριακή αγορά στο κλείσιμο της συνεδρίασης τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής, αναμένοντας τις εξελίξεις στο θέμα των διαβουλεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα.
Υπεραπέδωσαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ, της Ελλάκτωρ και της Folli Follie.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 963,59 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,04%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 973,47 μονάδες (+1,07%) και κατώτερη τιμή στις 957,89 μονάδες (-0,55%).
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 64,56 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,14%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,92%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (+3,47%), της Ελλάκτωρ (+2,98%), της Folli Follie (+2,97%), της MIG (+2,25%), της ΜΕΤΚΑ (+1,89%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+1,71%), της Μυτιληναίος (+1,50%) και της Εθνικής (+1,04%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Viohalco (-3,35%), της ΕΥΔΑΠ (-2,90%), της Coca Cola HBC (-2,48%), της Τιτάν (-2,41%) της Τέρνα Ενεργειακή (-1,95%), της Πειραιώς (-1,64%), της ΔΕΗ (-1,45%) και των ΕΛΠΕ (-1,34%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες του Εμπορίου +2,94%, των Ασφαλειών (+2,88%)και των Ταξιδιών (+2,61%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τροφίμων (-2,45%), των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-1,89%) και της Ακίνητης Περιουσίας (-1,30%).
Ανοδικά κινήθηκαν 55 μετοχές, 51 πτωτικά και 18 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Γ.Ε. Δημητρίου +21,43%, Medicon +19,62%, SATO +19,23%, Attica Συμμετοχών +18,27% και Καραμολέγκος +14,81%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Βιοτέρ -18,75%, Revoil -11,67%, Εβροφάρμα -9,65%, ΑΧΟΝ Συμμετοχών -9,09% και Δρομέας -8,94%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αίθριος καιρός με υψηλές θερμοκρασίες την Κυριακή – Θα φτάσουν τους 33°C του Αγίου Πνεύματος
- Η Εμίλια Κλαρκ απαντά σε όσους θέλουν να μάθουν πόσο πλήρωνε το «Game of Thrones»
- Οκτώ red flags που δεν πρέπει να αγνοείς
- Γλυπτά του Παρθενώνα: Η «ιστορική συμφωνία» που έχει βαλτώσει
- Πώς η λιτότητα υπονόμευσε τις κυβερνήσεις που την επέβαλαν και ενίσχυσε την ακροδεξιά στην Ευρώπη
- Κλειστά ακίνητα: Στο συρτάρι το σενάριο για «φόρο αδράνειας»


