Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Νικολά Σαρκοζί στα ηνία της γαλλικής κεντροδεξιάς

Ο Νικολά Σαρκοζί στα ηνία της γαλλικής κεντροδεξιάς

Με ποσοστό 64,5% ο Νικολά Σαρκοζί είναι επισήμως ο νέος πρόεδρος του κεντροδεξιού κόμματος UMP, μετά την διαδικτυακή ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες μέλη του κόμματος. Η νίκη αυτή του Σαρκοζί θεωρείται το πρώτο βήμα προς τις προεδρικές εκλογές του 2017, αλλά όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, είναι λιγότερο εντυπωσιακή από ό,τι αναμενόταν.

Με ποσοστό 64,5% ο Νικολά Σαρκοζί είναι επισήμως ο νέος πρόεδρος του κεντροδεξιού κόμματος UMP, μετά την διαδικτυακή ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες μέλη του κόμματος.

Η νίκη αυτή του Σαρκοζί θεωρείται το πρώτο βήμα προς τις προεδρικές εκλογές του 2017, αλλά όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, είναι λιγότερο εντυπωσιακή από ό,τι αναμενόταν.

Τα 268.000 μέλη του συντηρητικού κόμματος κλήθηκαν να ψηφίσουν μέσω Διαδικτύου από το βράδυ της Παρασκευής για να εκλέξουν τον αρχηγό τους.

Την τελευταία φορά που ο Σαρκοζί εξελέγη στην προεδρία του κόμματός του, το 2004, είχε συγκεντρώσει το 85% και στη συνέχεια εξελέγη πρόεδρος της χώρας, αξίωμα που κατείχε από το 2007 ως το 2012.

Ωστόσο, έπειτα από μία δυναμική επανεμφάνισή του τον Σεπτέμβριο, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις καταγράφουν πτώση της δημοτικότητάς του μεταξύ των μελών του κόμματός του.

Σύμφωνα με το Reuters, ορισμένοι αναλυτές δήλωναν πριν γίνει γνωστό το αποτέλεσμα ότι ο Σαρκοζί χρειαζόταν να εξασφαλίσει τουλάχιστον το 70% αυτή τη φορά ώστε να λάβει το χρίσμα του UMP για τις προεδρικές εκλογές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024