Αυτομάτως σε αργία οι εκπαιδευτικοί που κατηγορούνται για σεξουαλικά αδικήματα
Οι εκπαιδευτικοί και γενικά οι εργαζόμενοι σε σχολεία, σε βάρος των οποίων ασκείται ποινική δίωξη για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, θα τίθενται αυτοδίκαια σε αργία πριν να εκδικαστεί η υπόθεση.
Οι εκπαιδευτικοί και γενικά οι εργαζόμενοι σε σχολεία, σε βάρος των οποίων ασκείται ποινική δίωξη για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, θα τίθενται αυτοδίκαια σε αργία πριν να εκδικαστεί η υπόθεση.
Η αλλαγή προβλέπεται σε τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.
Στην περίπτωση που επιβληθεί στον εργαζόμενο οποιαδήποτε ποινή, εκτός της οριστικής παύσης, προβλέπεται υποχρεωτική μετάταξη σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση εκτός σχολείου, χωρίς να καταργείται η οργανική του θέση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συντάξεις χηρείας: Οι τέσσερις ανεπάρκειες στην προωθούμενη ρύθμιση
- Παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας σε Γοργοπόταμο και Ξηριά του Δήμου Λαμιέων
- Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» στη Βάγια Νέστορα – Δείτε εικόνες και βίντεο
- Αυτό είναι το deal του Ολυμπιακού με τον Μοντέρο
- Βραβεία Emmy: Ποιες θα είναι οι υποψηφιότητες για το 2026
- ΚΕΔΕ για αποκέντρωση, θεσμική αυτοτέλεια και ενίσχυση των Δήμων
- Χιλιάδες συλλήψεις σε επιχείρηση της Interpol για τη διαδικτυακή απάτη –
- Πέθανε η ακτιβίστρια Πάολα Ρεβενιώτη: «Αναπνέουμε πιο ελεύθερα χάρη σε εκείνη»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442