Σύγχρονοι δούλοι πάνω από 100.000 παιδιά στο Περού
Ως οικιακοί βοηθοί εργάζονται πάνω από 100.000 παιδιά ηλικίας από 5 έως 17 ετών στο Περού, γεγονός που επηρεάζει τα δικαιώματά τους στην εκπαίδευση, την υγεία και την ατομική ελευθερία, σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας στη Λίμα. Περίπου 5,5 εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι σε όλο τον κόσμο εργάζονται σε συνθήκες δουλείας σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς.
Ως οικιακοί βοηθοί εργάζονται πάνω από 100.000 παιδιά ηλικίας από 5 έως 17 ετών στο Περού, γεγονός που επηρεάζει τα δικαιώματά τους στην εκπαίδευση, την υγεία και την ατομική ελευθερία, σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας στη Λίμα.
Το 79% των παιδιών που εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί είναι κορίτσια, το 21% αγόρια, ενώ το 74% είναι ηλικίας από 12 έως 17 ετών και το 26% ηλικίας από 5 έως 11 ετών, σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας που δημοσιεύτηκε ως μέρος της εκστρατείας για «Να σταματήσει η παιδική δουλεία».
Τα περισσότερα από τα κορίτσια που εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί προέρχονται από την υποβαθμισμένη ύπαιθρο των Άνδεων και δουλεύουν σε μεγάλα παράκτια αστικά κέντρα, όπως είναι η πρωτεύουσα Λίμα.
«Η εργασία ως οικιακοί βοηθοί είναι μια πρακτική ιστορικά ριζωμένη στο Περού, όπου τα παιδιά και οι έφηβοι ασχολούνται σε σπιτικές εργασίες, όχι στην δική τους οικεία αλλά σε ένα τρίτο πρόσωπο ή εργοδότη, και είναι συχνά θύματα εκμετάλλευσης» σημειώνει η Κάρμεν Μορένο επικεφαλής της ΔΟΕ για τις χώρες των Άνδεων.
«Αυτά τα παιδιά χαρακτηρίζονται ως ” αόρατοι εργαζόμενοι “επειδή δουλεύουν μέσα σε σπίτια που δεν είναι δικά τους» σημειώνει η Μορένο, προσθέτοντας ότι η εκστρατεία έχει την υποστήριξη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, του τοπικού υπουργείου Εργασίας και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
Η εκστρατεία αυτή είναι μέρος παγκόσμιας πρωτοβουλίας που στοχεύει στην πρόληψη και την εξάλειψη της παιδικής δουλείας, καθώς σύμφωνα με τους διεθνείς οργανισμούς περίπου 5,5 εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι σε όλο τον κόσμο εργάζονται σε συνθήκες δουλείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γερμανία: Στο χαμηλότερο μεταπολεμικά επίπεδο οι γεννήσεις
- Πυροβολισμοί σε ΕΦΚΑ και Πρωτοδικείο: Τι λέει το ιατρικό ανακοινωθέν για τους πέντε τραυματίες
- Αρχεία Έπσταϊν: Κόπερφιλντ και Μπλέιν στα έγγραφα – Αγωγή κατά Μπλανς
- Σερβικά ΜΜΕ: «Ο Μπόνγκα στο στόχαστρο Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού»
- Βορίζια: Νέο επεισόδιο μεταξύ των οικογενειών – Σύλληψη δύο γυναικών για απειλή σε ανήλικο
- Παπαμίκος για Νέα Τούμπα και αθλητικό κέντρο: «Είναι το ιδανικό σημείο μετάβασης για τον ΠΑΟΚ»
- Επίσκεψη της νέας Πρέσβειρας της Ιρλανδίας στο Ιστορικό Δημαρχείο Κέρκυρας
- Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τα ταλέντα του αύριο στο Summer Camp 2026
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442