Μπαράζ αναχαιτίσεων ρωσικών μαχητικών από το ΝΑΤΟ
Μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ έχουν αναχαιτίσει πάνω από 400 φορές φέτος αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας πολύ κοντά στον εθνικό εναέριο χώρο κρατών-μελών της Συμμαχίας, αριθμός αυξημένος κατά 50% σε σύγκριση με το 2013, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Εσθονία.
Μαχητικά αεροσκάφη του NATO έχουν αναχαιτίσει πάνω από 400 φορές φέτος αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας πολύ κοντά στον εθνικό εναέριο χώρο κρατών-μελών της Συμμαχίας, αριθμός αυξημένος κατά 50% σε σύγκριση με το 2013, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Εσθονία.
«Στη Βαλτική Θάλασσα, στη Νορβηγική Θάλασσα, στη Μαύρη Θάλασσα, στον εναέριο χώρο γύρω από τα κράτη-μέλη του NATO, έχουμε δει αυξημένη ρωσική στρατιωτική αεροπορική δραστηριότητα» δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Εσθονία.
«Πρόκειται για ένα μοτίβο το οποίο μας υπενθυμίζει τον τρόπο με τον οποίο [οι Ρώσοι] διεξήγαγαν αυτού του είδους την αεροπορική στρατιωτική δραστηριότητα την εποχή του Ψυχρού Πολέμου» υπογράμμισε.
«Δεν υποβάλουν τα σχέδια πτήσης τους, δεν ενεργοποιούν τις συσκευές μετάδοσης θέσης των αεροσκαφών τους και δεν επικοινωνούν με τις πολιτικές υπηρεσίες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας» επισήμανε ο Στόλτενμπεργκ. «Οι πτήσεις αυτές είναι αδικαιολόγητες και εγείρουν κίνδυνο για την ομαλή εναέρια κυκλοφορία» συνέχισε.
Οι περισσότερες από τις πτήσεις αυτές διεξάγονται στον διεθνή εναέριο χώρο, και καταγράφεται «ένας πολύ περιορισμένος αριθμός» παραβιάσεων του εναέριου χώρου των κρατών-μελών του NATO, συμπλήρωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.
Οι χώρες της Συμμαχίας έχουν επίσης κλιμακώσει την παρουσία μαχητικών αεροσκαφών τους, αναπτύσσοντας πενταπλάσια μαχητικά αεροσκάφη στην ανατολική του πτέρυγα από τις αρχές του 2014.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Άρης και οι αυξημένες πιθανότητες για την 5άδα – Το βατό πρόγραμμα (pics)
- Το Παλάτι «καίει» τον Άντριου: «Βαθιά ανήσυχοι» οι Γουίλιαμ και Κέιτ για το σκάνδαλο Έπσταϊν
- Καλλιθέα: Βίντεο ντοκουμέντο από τη μεταφορά του παιδιού που έπεσε στο σιντριβάνι – Οι πρώτες εικόνες μετά το ατύχημα
- Σήμερα έχω ραντεβού με τον «Πούτιν» -Οι διάλογοι που πρόδωσαν το κύκλωμα με τα λαθραία τσιγάρα
- Η Ζέτα Μακρυπούλια είναι η νέα «Τζένη Τζένη» στη σκηνή του Νίκου Καραθάνου
- O Σιάο με τον Γιάννη Αντετοτοκούνμπο και τα αδέλφια του, παρακολούθησαν τον τελικό του Super Bowl (vids+pics)
