Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για παιδιά από τους Γιατρούς του Κόσμου

Ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για παιδιά από τους Γιατρούς του Κόσμου

Με μια εκδήλωση, πλούσια σε ψυχαγωγικές και ενημερωτικές δράσεις για παιδιά, γιορτάζουν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του προγράμματος «Αδαμαντιάδα» οι Γιατροί του Κόσμου, το Σάββατο 22 Νοεμβρίου.

Με μια εκδήλωση, πλούσια σε ψυχαγωγικές και ενημερωτικές δράσεις για παιδιά, γιορτάζουν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του προγράμματος «Αδαμαντιάδα» οι Γιατροί του Κόσμου, το Σάββατο 22 Νοεμβρίου.

Στην Αίθουσα «Δεξαμενές Καθαρισμού» Δ10 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, οι συντελεστές του προγραμματος θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της εκστρατείας ενημέρωσης για τη στοματική υγεία και οδοντιατρικής φροντίδας στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων.

Στην «Αδαμαντιάδα» έλαβαν μέρος 50 εθελοντές οδοντίατροι που εργάστηκαν σε 60 Δημοτικά Σχολεία της Αθήνας, παρέχοντας δωρεάν εξέταση και φθοριώσεις σε 7.500 μαθητές, 7.000 οδοντιατρικές θεραπείες και 1.500 ορθοδοντικές παρεμβάσεις.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις, που ξεκινούν στις 11:00 π.μ., περιλαμβάνουν βιωματικές δραστηριότητες και ψηφιακό εργαστήρι animation (14:00 μ.μ.) με θέμα τη στοματική υγεία για παιδιά τάξεων Δημοτικού Σχολείου καθώς και έκθεση με οπτικό υλικό από το έργο της «Αδαμαντιάδας».

Στις 18:00 μ.μ., στο Αμφιθέατρο του 9,84 στην Τεχνόπολη, θα πραγματοποιηθεί απολογιστική παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος και τιμητική βράβευση των Εθελοντών Οδοντιάτρων.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με συναυλία (20:00 μ.μ.) που θα περιλαμβάνει αγαπημένα τραγούδια πολλών γενιών παιδιών από τη Λιλιπούπολη, τον Τεμπέλη Δράκο και το Κάτω από ένα Κουνουπίδι.
Στη συναυλία τραγουδούν ο Κώστας Θωμαϊδης και η Άννα Λινάρδου.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν για τα παιδιά και τους συνοδούς τους. Όλα τα παιδιά θα πάρουν αναμνηστικά-εκπαιδευτικά δώρα της «Αδαμαντιάδας».

Η «Αδαμαντιάδα» – Πρωτοβουλία Αντιμετώπισης Πρωτογενών Οδοντιατρικών Αναγκών Παίδων Αθηνών», είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», Άξονας Προτεραιότητας «Εδραίωση της μεταρρύθμισης στον Τομέα Ψυχικής Υγείας» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Στηρίζεται στην πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και υλοποιείται από τους Γιατρούς του Κόσμου σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων.

Η «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ» φιλοδοξεί να λάβει θεσμικό επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα με την προσέλκυση χορηγών και τη σταδιακή ενεργοποίηση περισσότερων μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης της σχολικής και επιστημονικής κοινότητας σε όλη τη χώρα, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι η οδοντιατρική περίθαλψη και θεραπεία αποτελεί δικαίωμα όλων.

health.in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024