
Αναβολή με το «καλημέρα» στη δεύτερη δίκη του Β.Παπαγεωργόπουλου
Αναβλήθηκε για τις 16 Μαρτίου 2015 η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα δίκη για τη δεύτερη μεγάλη υπόθεση που αποκαλύφθηκε στον δήμο Θεσσαλονίκης επί διοίκησης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, αυτό της λεγόμενης «Παγίας Προκαταβολής», όπου διαπιστώθηκε έλλειμμα ύψους 1,2 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος ο τέως δήμαρχος δεν προσήλθε στο δικαστήριο.
Αναβλήθηκε για τις 16 Μαρτίου 2015 η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα δίκη για τη δεύτερη μεγάλη υπόθεση που αποκαλύφθηκε στον δήμο Θεσσαλονίκης επί διοίκησης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, αυτό της λεγόμενης «Παγίας Προκαταβολής», όπου διαπιστώθηκε έλλειμμα ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα που υπέβαλε συνήγορος δημοτικού υπαλλήλου, εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση, επικαλούμενος πρόβλημα υγείας του εντολέα του και όρισε νέα δικάσιμο.
Για την υπόθεση της «Παγίας Προκαταβολής», το ειδικό ταμείο για την κάλυψη μικροεξόδων, κατηγορούνται συνολικά 17 άτομα, ανάμεσα στα οποία ο τέως δήμαρχος Β.Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχ.Λεμούσιας, οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Αν. Γερογιάννης, Θεοδ. Αθανάσαρος και Μιχ. Ζορπίδης, όπως επίσης δημοτικοί υπάλληλοι.
Οι συγκεκριμένοι αντιδήμαρχοι κατηγορήθηκαν και για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά αθωώθηκαν.
Ως γνωστόν για την υπεξαίρεση καταδικάστηκαν, σε δεύτερο βαθμό, οι Βασ. Παπαγεωργόπουλος και Μιχ. Λεμούσιας- ο πρώτος σε κάθειρξη 12 ετών και ο δεύτερος σε κάθειρξη 13 ετών και 5 μηνών, ενώ εκτίουν τις ποινές τους στις φυλακές Διαβατών.
Ο τέως δήμαρχος, που το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας ύστερα από τις αγγειοπλαστικές στις οποίες υπεβλήθη, δεν μετήχθη το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442