Σουηδία: Ιδού το ξένο υποβρύχιο που παραβίασε τα χωρικά μας ύδατα
Φωτογραφία sonar του υποβρυχίου που παραβίασε τα χωρικά της ύδατα τον περασμένο Οκτώβριο έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας της Σουηδίας. Στην εικόνα διακρίνεται το ίχνος που αφήνει το σκάφος στη θάλασσα, ωστόσο, παραμένει το μυστήριο σχετικά με την προέλευσή του.
Φωτογραφία sonar του υποβρυχίου που παραβίασε τα χωρικά της ύδατα τον περασμένο Οκτώβριο έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας της Σουηδίας.
Στην εικόνα διακρίνεται το ίχνος που αφήνει το σκάφος στη θάλασσα, ωστόσο, παραμένει το μυστήριο σχετικά με την προέλευσή του.
{{{ map }}}
Πάντως, ο νέος πρωθυπουργός της Σουηδίας, Στέφαν Λόφβνεν, ξεκαθάρισε ότι η χώρα θα υπερασπιστεί «με κάθε μέσο» την εδαφική της ακεραιότητα.
Μετά την μαρτυρία κατοίκου σχετικά με το υποβρύχιο, οι Ένοπλες Δυνάμεις ξεκίνησαν ευρείας κλίμακας επιχείρηση με τη συμμετοχή 200 ανδρών, πολεμικών πλοίων, ναρκαλιευτικών και ελικοπτέρων.
«Χτένισαν» μία ζώνη ακτίνας 50 χιλιομέτρων στη Βαλτική Θάλασσα, ωστόσο, δεν κατάφεραν να το εντοπίσουν.
Δημοσιεύματα στον Τύπο ανέφεραν ότι πρόκειται για ρωσικό υποβρύχιο που αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα στη διάρκεια μυστικής αποστολής στην περιοχή.
Η σουηδική εφημερίδα Svenska Dagbladet έγραψε ότι οι σουηδικές μυστικές υπηρεσίες συνέλαβαν εκπομπές σε ραδιοσυχνότητες εντός της ζώνης ανάμεσα στις ακτές της Στοκχόλμης και τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, βάση του μεγαλύτερου μέρους του ρωσικού στόλου της Βαλτικής, στον οποίο περιλαμβάνονται μίνι υποβρύχια.
Η Μόσχα αρνήθηκε ανάμειξή της στο περιστατικό, υποστηρίζοντας ότι το υποβρύχιο είναι ολλανδικό. Και η Ολλανδία όμως έσπευσε να διαψεύσει ότι το υποβρύχιο είναι δικό της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στο Πεκίνο ο Αραγτσί, συναντάται με τον κινέζο ΥΠΕΞ – Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν, βλέπει ο Τραμπ
- Τρεις νεκροί σε νέο βομβαρδισμό των ΗΠΑ εναντίον ταχύπλοου που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά
- Το pilates arms «χτίζει» γραμμωμένα χέρια
- Καιρός: Αφρικανική σκόνη και νέα άνοδος της θερμοκρασίας την Τετάρτη
- Κληρονομικό δίκαιο: Ασπίδα προστασίας για τις περιουσίες των κληρονόμων
- Φορολογικές δηλώσεις: Τα πέντε SOS για ιδιοκτήτες ακινήτων
- Γιατί είναι ασύμφορη η συνταξιοδότηση μετά τα 40 έτη ασφάλισης
- Παρθένα, αγία ή πιστή σύζυγος; Το αίνιγμα του Ραφαήλ πίσω από τη «Νεαρή Γυναίκα με Μονόκερο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442