Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πως η Αρσεναλ έχασε τον Μέσι για ένα σπίτι στο Λονδίνο!

Πως η Αρσεναλ έχασε τον Μέσι για ένα σπίτι στο Λονδίνο!

Ένα ακόμα βιβλίο για τη ζωή του Λιονέλ Μέσι κυκλοφόρησε δίνοντας πληροφορίες για την καριέρα του κορυφαίου Αργεντινού ποδοσφαιριστή, ειδικά στα πρώτα του βήματα. Ο Γάλλος συγγραφέας, Γκιγιέμ Μπαλάγκ, αποκαλύπτει το... φλερτ του 15χρονου τότε Μέσι με την Αρσεναλ, που κρίθηκε στην άρνηση της βρετανικής ομάδας να αγοράσει σπίτι στην οικογένεια του στο Λονδίνο.

Ένα ακόμα βιβλίο για τη ζωή του Λιονέλ Μέσι κυκλοφόρησε δίνοντας πληροφορίες για την καριέρα του κορυφαίου Αργεντινού ποδοσφαιριστή, ειδικά στα πρώτα του βήματα. Ο Γάλλος συγγραφέας, Γκιγιέμ Μπαλάγκ, αποκαλύπτει το… φλερτ του 15χρονου τότε Μέσι με την Αρσεναλ, που κρίθηκε στην άρνηση της βρετανικής ομάδας να αγοράσει σπίτι στην οικογένεια του στο Λονδίνο.

Όλα άρχισαν την περίοδο 2002-03 όταν η Αρσεναλ είχε επικεντρωθεί σε τρεις παίκτες: Φάμπρεγας, Μέσι, Πικέ. Στο φιλικό ματς της εφηβικής ομάδας της Μπαρτσελόνα με την Πάρμα στο Λιορε ντε Μαρ, εκπρόσωπος του Αρσέν Βενγκέρ (προπονητή της Αρσεναλ) παρακολούθησε με ενδιαφέρον τα όσα έκαναν οι τρεις παραπάνω νεαροί.

Εντυπωσιάστηκε από την εξυπνάδα και την αποτελεσματικότητα του Λίο, ωστόσο προβληματίστηκε από το ύψος του. Ο Φρανσίς Γκικάο, ξεκίνησε τότε προσπάθεια επαφής με τον μάνατζερ του μικρόσωμου νεαρού. Τελικά κατάφερε να επικοινωνήσει με τον εκπρόσωπο του στην Ισπανία, Οράσιο Γκαγιόλι, ο οποίος τον παρέπεμψε όμως, στον μπαμπά Μέσι.

Οι δίαυλοι επικοινωνίας είχαν λοιπόν ανοίξει, ενώ παρέμεναν στόχοι και οι Πικέ, Φάμπρεγας. Η Αρσεναλ ήταν η πρώτη ομάδα εκτός Ισπανίας, που εντόπισε το ταλέντο του Λιονέλ.

Ωστόσο όταν έγινε η επαφή της οικογένειας Μέσι με εκπροσώπους της Αρσεναλ οι χειρισμοί δεν ήταν ιδανικοί. Η ομάδα του Βενγκέρ -παρ’ ότι ο ίδιος ήθελε όσο τίποτα τον νεαρό- αρνήθηκε να αγοράσει σπίτι στο Λονδίνο στην οικογένεια.

Έτσι η επικοινωνία ατόνισε παρ’ ότι η Αρσεναλ άφησε παραθυράκι: «Αν αντιμετωπίσετε προβλήματα να θυμάστε ότι ο σύλλογος μας τον θέλει».

Η αποτυχία ήταν πάντως διπλή καθώς εκτός από τον Μέσι, δεν κατάφεραν να πάρουν θετική απάντηση και από τον Πικέ, φτάνοντας πάντως, στην δική του περίπτωση, μία ανάσα από την συμφωνία.

Ο υψηλόσωμος αμυντικός όπως και ο Φάμπρεγας δεν μπορούσαν να υπογράψουν συμβόλαιο πριν τα 16 τους χρόνια. Έτσι τους προτάθηκε ένα προσύμφωνο και επίσημη μεταγραφή ένα χρόνο αργότερα. Ο Σεσκ είπε το «ναι», όχι όμως και ο Ζεράρ.

A.K.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024