Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η πρόταση γάμου, το στοίχημα και το ταξίδι από τη Νέα Υόρκη στον Μαραθώνιο της Αθήνας

Η πρόταση γάμου, το στοίχημα και το ταξίδι από τη Νέα Υόρκη στον Μαραθώνιο της Αθήνας

Πολλές προσωπικές και όχι μόνο ιστορίες έκρυβε ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας 2014. Πολλές έμειναν στην αφάνεια τρεις όμως από αυτές, ιδιαίτερες και συγκινητικές σας τις παρουσιάζουμε...

Πολλές προσωπικές και όχι μόνο ιστορίες έκρυβε ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας 2014. Πολλές έμειναν στην αφάνεια τρεις όμως από αυτές, ιδιαίτερες και συγκινητικές σας τις παρουσιάζουμε…

Ο Μαραθώνιος ήταν ένα προσωπικό στοίχημα για κάθε έναν που πήρε μέρος, σε οποιοδήποτε από τα αγωνίσματα της διοργάνωσης. Ένα τέτοιο στοίχημα είχε βάλει και ο Πάκο Μποράο, με την Μαρία Πολύζου.

Ο πρόεδρος της AIMS έστειλε με τον καλύτερο τρόπο το μήνυμα ότι όλοι πρέπει να ζήσουν, έστω και μία φορά, την εμπειρία του αγώνα στην αυθεντική διαδρομή του Μαραθωνίου. Με τη συνδρομή της κατόχου του πανελληνίου ρεκόρ του αγωνίσματος, ο Πορτογάλος, παλιός δρομέας τα κατάφερε.

Οι δύο τους τερμάτισαν πιασμένοι από το χέρι, χαμογελαστοί, ενώ ένα πανό περίμενε στον τερματισμό τον Μποράο, με το μήνυμα «Μπράβο Πάκο, τα κατάφερες με το δικό σου τρόπο».

«Είναι η πρώτη φορά που τρέχω μαραθώνιο μετά από 22 χρόνια. Η Μαρία με συγκρατούσε, μου έλεγε να μην τρέχω γρήγορα, να μην βιάζομαι», δήλωσε ο 68χρονος πρόεδρος της AIMS και συμπλήρωσε: «Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν μετά από το 29ο χιλιόμετρο, καθώς δεν μπορούσα να εκμεταλλευθώ την κατηφορική κλίση». Αμέσως μετά, στράφηκε προς την Πολύζου και χαμογελώντας της έδειξε εκείνους που τερμάτιζαν. «Είδες πόσους αφήσαμε πίσω μας; Καλά τα πήγαμε!», της είπε.

Και για την ίδια την Πολύζου η κούρσα αυτή ήταν μία επιστροφή στα παλιά, αφού έτρεξε στην αυθεντική διαδρομή του μαραθωνίου για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια. «Ήταν ένας διαφορετικός αγώνας για εμένα. Έπρεπε να σιγουρευτώ ότι ο Πάκο Μποράο θα έφτανε στον τερματισμό. Ο χρόνος που έκανε είναι συνήθως επίδοση που σημειώνουν άτομα κάτω από τα 50. Έτρεξε με ψυχή», είπε.

Δεν τερμάτισε…αλλά παντρεύεται!

Οι ευχάριστες εκπλήξεις δεν έλειψαν από τον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο. Λίγο μετά τις 14.00 και ενώ οι δρομείς συνέχιζαν να τερματίζουν στο Καλλιμάρμαρο κατά εκατοντάδες, μια πρόταση γάμου ακούστηκε από τα μεγάφωνα. Ο Ολλανδός Hendrik Westerbroek – που έτρεξε τον πρώτο του Μαραθώνιο στην Αθήνα- πήρε το μικρόφωνο (αφού είχε ζητήσει ειδική άδεια από τους διοργανωτές) και έκανε πρόταση γάμου στην Θεσσαλονικιά αγαπημένη του, Βασιλική Χατζηκαμάρη.

Τα χειροκροτήματα για τον θαρραλέο Ολλανδό που δεν δίστασε να ζητήσει την αγαπημένη του σε γάμο μέσα στο κατάμεστο Καλλιμάρμαρο μπορεί να συγκριθεί μόνο με εκείνο με το οποίο υποδέχτηκε τον νικητή του Μαραθωνίου.

Ο Ηendrik είχε μαζί του το δαχτυλίδι και ο ΣΕΓΑΣ είχε φροντίσει για μια όμορφη ανθοδέσμη που προσέφερε στο ζευγάρι μαζί με τις ευχές του.

Ο Hendrik και η Βασιλική γνωρίστηκαν πριν από ενάμισι χρόνο στο Κόσοβο όπου εργάζονταν και οι δυο σε διαφορετικούς οργανισμούς της ειρηνευτικής δύναμης. Ερωτεύτηκαν γρήγορα και ξεκίνησαν να ταξιδεύουν πότε η Βασιλική στην Ολλανδία και πότε ο Hendrik στην Ελλάδα. Αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να ζήοουν χωριστά και η Βασιλική είχε σκεφτόταν να μετακομίσει στην Ολλανδία, όταν ήρθε η ξαφνική πρόταση γάμου.
«Δεν το περίμενα» μας είπε ενώ δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή της. «Πίστευα ότι θα είχε ετοιμάσει ένα πανό που να γράφει ότι μ΄αγαπάει. Άλλωστε κι εγώ είχα ετοιμάσει ένα ανάλογο. Δεν φανταζόμουνα κάτι τέτοιο».

Χαρούμενος που η αγαπημένη του ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση του ο Hedrik παρηγορήθηκε που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδρομή και σταμάτησε στο 21ο χλμ. λόγω τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε.

«Αγαπώ την Ελλάδα κι ελπίζω ο γάμος να γίνει στην Ελλάδα», μας είπε. «Την ερωτεύτηκα επειδή είναι όμορφη, έξυπνη και επειδή είναι ο έρωτας της ζωής μου», συνέχισε, ενώ εκείνη δήλωσε ότι θα τον παντρευτεί επειδή «είναι ο πιο υπέροχος άνδρας που έχω γνωρίσει».
Και αφού δέχτηκαν τις ευχές του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλου και πολλών εκ των εργαζομένων και των εθελοντών, αποχώρησαν από το Καλλιμάρμαρο.

Από την Νέα Υόρκη στην Αυθεντική διαδρομή

Ο Τζορτζ Χιρς, Πρόεδρος του κλαμπ που διοργανώνει το Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης, βρέθηκε στην Ελλάδα με αφορμή τη βράβευση του από την AIMS και σήμερα είχε την ευκαιρία να ζήσει την εμπειρία της Αυθεντικής διαδρομής.

«Ηταν όλα φανταστικά. Είμαι οπαδός του Φειδιππίδη και έστω και για λιγότερα μέτρα, μπόρεσα να βαδίσω στα χνάρια του. Όλα πήγαν εξαιρετικά και ήταν συγκινητική και η ανταπόκριση του απλού κόσμου, που βγήκε στους δρόμους για να υποστηρίξει τους αθλητές», είπε ο Αμερικανός, που συμμετείχε στα 10χλμ.

Από την πλευρά της η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Μαραθωνίου της Νέας Υόρκης, Μαίρη Γουίτενμπεργκ, που επίσης δεν είχε μόνο την εμπειρία της παρουσίας, αλλά έζησε τη μαγεία του να τερματίζεις στο Παναθηναϊκό στάδιο, είπε: «Νιώθω υπέροχα που συμμετείχα έστω και στα 10.000 μέτρα. Ηταν υπέροχο να βλέπεις τους άλλους δρομείς δίπλα σου, να τρέχουν και να το διασκεδάζουν. Ο κόσμος μας ενθάρρυνε πολύ και αξίζει και για αυτούς ένα μεγάλο χειροκρότημα», είπε η Γουίτενμπεργκ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024