
Στη Γενική Διεύθυνση Φορολογικής Διοίκησης το 69% του προσωπικού της ΓΓΔΕ
Με απόφαση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου κατανεμήθηκαν μεταξύ των Γενικών Διευθύνσεων και των Υπηρεσιών της ΓΓΔΕ, οι 12.821 οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού της γραμματείας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Σύμφωνα με την απόφαση της κ. Σαββαΐδου σχεδόν 7 στους 10 υπάλληλους της ΓΓΔΕ θα υπηρετούν πλέον στη Γενική Διεύθυνση Φορολογικής Διοίκησης. Πρόκειται για 8.835 υπάλληλους σε σύνολο 12.821.
Δυναμικό 8.835 στελεχών αποκτά η Γενική Διεύθυνση Φορολογικής Διοίκησης του υπουργείου Οικονομικών.
Με απόφαση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου κατανεμήθηκαν μεταξύ των Γενικών Διευθύνσεων και των Υπηρεσιών της ΓΓΔΕ, οι 12.821 οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού της γραμματείας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.
Σύμφωνα με την απόφαση της κ. Σαββαΐδου σχεδόν 7 στους 10 υπάλληλους της ΓΓΔΕ θα υπηρετούν πλέον στη Γενική Διεύθυνση Φορολογικής Διοίκησης. Πρόκειται για 8.835 υπάλληλους σε σύνολο 12.821.
Στη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης θα υπηρετούν 2.111 άτομα, ενώ για τη Γενική Διεύθυνση του Γενικού Χημείου του Κράτους προβλέπονται 441 οργανικές θέσεις.
Στη Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ανθρωπίνου Δυναμικού οι οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 744, ενώ οι θέσεις στην Κεντρική Υπηρεσία της ΓΓΔΕ ανέρχονται σε 97.
Η απόφαση της κ. Σαββαΐδου προβλέπει πως το σύνολο των θέσεων των υπηρεσιών που υπάγονται απευθείας σε εκείνη ανέρχονται σε 689, δηλαδή στο 5% των οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού της ΓΓΔΕ.
Τέλος, η ίδια απόφαση προβλέπει πως «με την καθ΄ οιονδήποτε τρόπο κένωση κάθε οργανικής θέσης των ειδικοτήτων (ΠΕ) και (ΔΕ) Εφοριακών, (ΠΕ) Διοικητικού Οικονομικού, (ΠΕ) και (ΤΕ) Πληροφορικής, (ΠΕ) Μηχανικών, (ΠΕ) Χημικών, (ΠΕ) Φυσικών, (ΤΕ) Διοικητικού-Λογιστικού, (ΔΕ) Διοικητικού, (ΔΕ) Προσωπικού Η/Υ και (ΔΕ) Οδηγών του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που περιέχονται στο άρθρο 116 του Π.Δ. 111/2014, αυτή μετατρέπεται σε οργανική θέση δημοσίου δικαίου, αντίστοιχης κατηγορίας και κλάδου, στον οποίο και προσμετράται».
Θανάσης Κουκάκης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νεκρός 47χρονος σε λεωφορείο ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Πάργα
- Μητσοτάκης για Marfin: Χρέος μας να αντισταθούμε σε όσους επιχειρούν να ναρκοθετήσουν και πάλι την ομαλότητα
- NBA: Break των Τίμπεργουλβς στο Σαν Αντόνιο παρά την ιστορική βραδιά του Γουεμπανιάμα (vids)
- Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα στη γραμμή 2 του Μετρό
- Κάννες 2026: Ντέμι Μουρ, Κλόι Ζάο και Στέλαν Σκάρσγκαρντ στην κριτική επιτροπή του Παρκ Τσαν-γουκ
- Μητσοτάκης: Στο Άμπου Ντάμπι σήμερα ο πρωθυπουργός – Συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΑΕ
- Γιατί αυξάνονται τα προβλήματα συμπεριφοράς στους σκύλους που ζουν στην πόλη;
- Ο CEO της Euroleague θα συζητήσει με 8 ομάδες για νέο συμβόλαιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 05.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-alejandro-de-roa-649065356-28057031-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442