Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Από το 2016 η

Από το 2016 η «διαδοχή» των Fiat Bravo, Linea και Stilo MultiWagon

Ένα δισεκατομμύριο δολάρια επενδύει η Fiat στην κοινοπραξία της στην Bursa της Τουρκίας για την παραγωγή τριών νέων μοντέλων ενός hatchback, ενός sedan και ενός station wagon που αντικαταστήσουν παλιούς γνώριμούς και θα έχουν προορισμό τη γηραιά ήπειρο.

H κοινοπραξία της ιταλικής φίρμας στην Τουρκία, Tofas, ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια για την παραγωγή τριών νέων μοντέλων τα οποία θα προοριστούν, κυρίως, για εξαγωγές στην Ευρώπη.

Aν και μέχρι στιγμής, η Fiat δεν έχει διευκρινίσει, επισήμως, ποια θα είναι τα τρία νέα μοντέλα, περιοριζόμενη να δηλώσει ότι θα πρόκειται για μια σειρά τριών compact μοντέλων, οι μέχρι στιγμής πληροφορίες, αναφέρουν ότι πρόκειται για τις νέες εκδοχές τριών παλιών γνώριμων.

Για την ακρίβεια, πρόκειται για ένα hatchback, ένα sedan και ένα station wagon και η αρχή θα γίνει με το hatchback και αντικαταστάτη του Bravo το οποίο πλέον κατασκευάζεται μόνο στη Βραζιλία καθώς η Fiat διέκοψε την παραγωγή του επί ιταλικού εδάφους τον περασμένο Ιούλιο.

Σειρά θα πάρει ένα νέο sedan το οποίο θα αντικαταστήσει το Linea το οποίο, πλέον, διατίθεται μόνο σε κεντρική, ανατολική Ευρώπη και Τουρκία, ενώ τη σκυτάλη θα πάρει o αντικαταστάτης του Stilo MultiWagon η παραγωγή του οποίου σταμάτησε το 2008, αφήνοντας την ιταλική φίρμα χωρίς εκπρόσωπο στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Τα τρία νέα μοντέλα θα έχουν ως αφετηρία την ίδια πλατφόρμα που αξιοποιούν τα γνωστά Fiat 500L και 500Χ καθώς και το Jeep Renegade.

Σε ό,τι αφορά τον χρονικό προγραμματισμό, η παραγωγή του πρώτου νέου μοντέλου αναμένεται να ξεκινήσει το 2016, ενώ η συνολική διάρκεια παραγωγής και των τριών εκτείνεται μέχρι το 2023.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες παραμέτρους της παραγωγής τους η οποία θα φιλοξενηθεί στην κοινοπραξία της Fiat στην Bursa, αρχικά θα επενδυθούν 520 εκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή 580.000 μονάδων του νέου sedan-αντικαταστάτη του Linea, ενώ τα υπόλοιπα 420 εκατομμύρια δολάρια της συνολικής επένδυσης του ενός δις δολαρίων θα αφιερωθούν στην παραγωγή του hatchback και του station wagon.

Σημειώνεται ότι η τουρκική κοινοπραξία της Fiat, Tofas, στην Bursa κατασκευάζει τα Linea, Doblo και Fiorino για λογαριασμό των Ιταλών, καθώς και τα Citroen Nemo, Peugeot Bipper και Opel/Vauxhall Combo.

auto.in.gr

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024