Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κλοιός οργής τυλίγει τη μεξικανική ηγεσία για τους νεκρούς φοιτητές

Κλοιός οργής τυλίγει τη μεξικανική ηγεσία για τους νεκρούς φοιτητές

Μία από τις πύλες του Εθνικού Παλατιού στο Μεξικό πυρπόλησαν οργισμένοι διαδηλωτές που είχαν αποσπαστεί από την ογκώδη πορεία μετά την σοκαριστική εξέλιξη στο θρίλερ των 43 εξαφανισμένων φοιτητών: Μέλη συμμοριών ομολόγησαν πως, σε συνεργασία με διεφθαρμένους αστυνομικούς, δολοφόνησαν τους νεαρούς και έκαψαν τις σορούς τους. Στη χώρα κοντεύουν να γίνουν σύνθημα τα λόγια του γενικού εισαγγελέα «Αρκετά πια»: «Μπουχτίσαμε με τον φόβο των καρτέλ» φώναζαν οι διαδηλωτές.

Μία από τις πύλες του Εθνικού Παλατιού στο Μεξικό πυρπόλησαν οργισμένοι διαδηλωτές που είχαν αποσπαστεί από την ογκώδη πορεία στην πρωτεύουσα μετά την σοκαριστική εξέλιξη στο θρίλερ των 43 εξαφανισμένων φοιτητών: Μέλη συμμοριών ομολόγησαν πως, σε συνεργασία με διεφθαρμένους αστυνομικούς, δολοφόνησαν τους νεαρούς και έκαψαν τις σορούς τους.

Στη χώρα κοντεύουν να γίνουν σύνθημα τα λόγια του γενικού εισαγγελέα «Αρκετά πια», που είπε αγανακτισμένος μετά την εξέλιξη. «Μπουχτίσαμε με τον φόβο των καρτέλ» φώναζαν οι διαδηλωτές, σύνθημα που επίσης έγραψαν στον τείχο της γενικής εισαγγελίας ως απάντηση στον αξιωματούχο.Το βράδυ του Σαββάτου (ξημερώματα Κυριακής ώρα Ελλάδας), ομάδα ατόμων αποσπάστηκε από την μεγάλη πορεία στο κέντρο της μεξικανικής πρωτεύουσας και προσπάθησε να κάνει έφοδο στο Εθνικό Παλάτι.

Μετά από πολιορκία του κτιρίου, οι διαδηλωτές αρκέστηκαν στην πυρπόληση μίας από τις ξύλινες πύλες του.

Η συγκέντρωση που είχε προηγηθεί ήταν τεράστια και ειρηνική. Η χώρα τελεί ακόμη σε σοκ ενώ ο Αλκαράζ Χοσέ Γκαρσία, εκπρόσωπος του κινήματος 43×43, δήλωσε ότι το έθνος έχει βυθιστεί στο πένθος και είναι «πιο εξοργισμένο από ποτέ», μετά την αναγγελία ότι οι φοιτητές είχαν δολοφονηθεί.

Οι ερευνητές στην υπόθεση είχαν παρουσιάσει βίντεο από την ανάκριση των δραστών, στο οποίο οι ύποπτοι περιγράφουν λεπτομερώς τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν, λέγοντας ότι σκότωσαν αρκετά άτομα και έκαψαν τα πτώματά τους. Οι πληροφορίες αυτές οδήγησαν τους αστυνομικούς στην πόλη Κοκούλα στην πολιτεία Γκερέρο, όπου ανακάλυψαν μόνο στάχτες και τα απομεινάρια οδοντοστοιχιών.

Τα γεγονότα πρέπει να επαληθευτούν και από τους ιατροδικαστές. Τα λείψανα θα σταλούν στο πανεπιστήμιο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας προκειμένου να γίνει η τελική ταυτοποίηση του DNA των θυμάτων.

Οι 43 φοιτητές, ηλικίας μεταξύ 15 και 25 ετών, ταξίδευαν με λεωφορεία όταν αστυνομικοί τους σταμάτησαν στην περιοχή Ιγκουάλα στις 26 Σεπτεμβρίου και φέρεται πως τους απήγαγαν, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. Οι συλληφθέντες δήλωσαν ότι στη συνέχεια οι αστυνομικοί παρέδωσαν τους φοιτητές σε μέλη της συμμορίας Γκερέρος Γιουνίντος.

Σπάζοντας τη σιωπή του σχετικά με το περιστατικό, ο πρόεδρος της χώρας, Πένια Νιέτο δήλωσε: «Το έθνος μας βιώνει δύσκολες στιγμές. Δίνω το λόγο μου στις οικογένειες των αγνοουμένων και στο λαό του Μεξικού ότι δεν θα σταματήσουμε έως ότου αποδοθεί δικαιοσύνη».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024