Πέθανε ο ιστορικός και συγγραφέας Πολυχρόνης Ενεπεκίδης
Πέθανε σε ηλικία 97 ετών στη Βιέννη ο ιστορικός, συγγραφέας και καθηγητής Πανεπιστημίου, Πολυχρόνης Ενεπεκίδης. Επί σειρά ετών υπήρξε υφηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, από όπου συνταξιοδοτήθηκε το 1982. Ο Πολυχρόνης Ενεπεκίδης άφησε πίσω του πλούσιο συγγραφικό έργο. Η σορός του θα μεταφερθεί και θα ενταφιαστεί στην Ελλάδα.
Πέθανε σε ηλικία 97 ετών στη Βιέννη ο ιστορικός, συγγραφέας και καθηγητής Πανεπιστημίου, Πολυχρόνης Ενεπεκίδης.
Επί σειρά ετών υπήρξε υφηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, από όπου συνταξιοδοτήθηκε το 1982.
Ασχολήθηκε κυρίως με την ιστορική έρευνα σε αρχεία και βιβλιοθήκες της Αυστρίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας, της Ελβετίας, της Ιταλίας, της Βρετανίας και της Ουγγαρίας.
Υπήρξε δημοφιλής ομιλητής με δεκάδες διαλέξεις σε Ελλάδα και σε πόλεις της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Αυστραλίας. Από το 1955 ήταν μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στη Βιέννη και έτυχε πολλών τιμητικών διακρίσεων.
Συνεργάστηκε με γνωστά έντυπα στην Ελλάδα, κυρίως με τις εφημερίδες «Το Βήμα», «Καθημερινή», «Μακεδονία». Ο Πολυχρόνης Ενεπεκίδης άφησε πίσω του πλούσιο συγγραφικό έργο.
Η σορός του θα μεταφερθεί και θα ενταφιαστεί στην Ελλάδα.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής