Άτυπη τυχόν συνάντηση Ομπάμα-Πούτιν στις προσεχείς Συνόδους
Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν σκοπεύει να έχει επίσημη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στις συνόδους Ασίας-Ειρηνικού και G20 την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος, αφήνοντας όμως ανοικτό το ενδεχόμενο άτυπης συνάντησης. Οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας βρίσκονται σε περίοδο κρίσης, κυρίως λόγω των γεγονότων στην Ουκρανία.
Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν σκοπεύει να έχει επίσημη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στις συνόδους Ασίας-Ειρηνικού και G20 την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος, αφήνοντας όμως ανοικτό το ενδεχόμενο άτυπης συνάντησης.
Τόσο ο Ομπάμα όσο και ο Πούτιν θα λάβουν μέρος στη σύνοδο Ασίας-Ειρηνικού στο Πεκίνο και της G20 στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας.
Ο ίδιος αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, σημείωσε ότι δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί επίσημη διμερής συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών.
Αν και δεν είναι βέβαιο ότι θα συναντηθούν στο περιθώριο των Συνόδων, ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι υπάρχουν πιθανότητες Πούτιν και Ομπάμα να βρουν χρόνο να συνομιλήσουν ατύπως στη Σύνοδο Ασίας- Ειρηνικού.
Οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας βρίσκονται σε περίοδο κρίσης, κυρίως λόγω των γεγονότων στην Ουκρανία.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα Politico του Βελιγραδίου, ο Πούτιν κατηγόρησε τον Ομπάμα ότι τηρεί εχθρική στάση έναντι της χώρας του, προειδοποιώντας τη Δύση ότι οι πιέσεις προς τη Μόσχα θέτουν σε κίνδυνο τη «στρατηγική σταθερότητα» του κόσμου.
Ο Πούτιν ζήτησε από την Ουάσινγκτον να λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα της Ρωσίας αντί να καταφεύγει στην άσκηση πίεσης.
Υπογράμμισε ότι στην περίπτωση αυτή η Ρωσία είναι ανοικτή στην συμφιλίωση. «Είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο με βάση τις αρχές της ισότητας και του σοβαρού συνυπολογισμού των συμφερόντων της άλλης πλευράς».
Για την κρίση στην Ουκρανία, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προκάλεσαν τα γεγονότα και στη συνέχεια απέδωσαν την ευθύνη στη Ρωσία.
«Η Ουάσινγκτον υποστήριξε ενεργά τη Μαϊντάν, το κύμα διαδηλώσεων στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, κατά του ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς και άρχισε να κατηγορεί τη Ρωσία όταν οι προστατευόμενοι της στο Κίεβο, λόγω του ακραίου εθνικισμού τους, έστρεψαν εναντίον τους μεγάλο μέρος της Ουκρανίας και ώθησαν τη χώρα στον εμφύλιο πόλεμο» σημείωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- ΟΗΕ: Ιστορικό «ναι» σε ψήφισμα για την κλιματική αλλαγή – Οι οχτώ χώρες που είπαν «όχι»
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Live η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής για Λιβανό, Αραμπατζή
- Υποκλοπές: ο εξευτελισμός του κράτους δικαίου και των θεσμών συνεχίζεται
- NBA: Έκαναν το 1-1 οι Θάντερ κόντρα στους Σπερς
- Airbnb: Ανοδικά κινείται η ζήτηση στη βραχυχρόνια μίσθωση, αυξάνονται οι τιμές στα καταλύματα
- Οδύσσεια: O Νόλαν κόντεψε να πνίξει τον Ματ Ντέιμον – «Θέλω να μπείτε στον Δούρειο Ίππο» ξεκαθαρίζει
- Πέρασμα στην Ανατολική Λιβύη ζητάει το κονβόι για τη Γάζα – μέλος της αποστολής από Ελλάδα μιλάει στο in
- Έμπολα: Την ώρα που οι θάνατοι αυξάνονται, ο ΠΟΥ λέει ότι θα χρειαστούν μέχρι και εννέα μήνες για εμβόλιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-102x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/loris-raselli-5kmTb29x1ic-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442