Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σαμαράς: Η αιχμαλωσία των πανεπιστημίων τελείωσε

Σαμαράς: Η αιχμαλωσία των πανεπιστημίων τελείωσε

Για έξοδο της χώρας από την κρίση έκανε εκ νέου λόγο ο Αντ.Σαμαράς μιλώντας σε εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΟΝΝΕΔ, στην οποία έδωσαν το παρών κορυφαία στελέχη της ΝΔ, μεταξύ των οποίων ο Κ.Καραμανλής. Ο πρωθυπουργός, με αφρομή τα πρόσφατα γεγονότα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μίλησε για «θρασίμια» και πρόσθεσε ότι «η αιχμαλωσία των πανεπιστημίων από μικρές ομάδες ταραχοποιών τελείωσε».

Για έξοδο της χώρας από την κρίση έκανε εκ νέου λόγο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΟΝΝΕΔ, στην οποία έδωσαν το παρών κορυφαία στελέχη της ΝΔ, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Ντόρα Μπακογιάννη, υπουργοί, βουλευτές κ.ά.

«Σήμερα βγαίνουμε οριστικά από την κρίση και από τα Μνημόνια. Βγαίνουμε όχι για να γυρίσουμε πίσω αλλά για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις σε συνθήκες ανάπτυξης και να μην επιτρέψουμε ποτέ να ξανακυλήσει η χώρα στα ελλείμματα και στα χρέη.

»Βγαίνουμε συντεταγμένα και τίποτε δεν θα μας εμποδίσει και δεν θα αλλάξουμε τον βηματισμό μας, βγαίνουμε με ευημερία, ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Συνέχισε λέγοντας ότι βάζουμε πρώτα την ανταγωνιστικότητα, την επιχειρηματικότητα, και αναπτύσσουμε ανακλαστικά εξωστρέφειας. «Η Ελλάδα σημαίνει ελευθερία, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια, αυτά είναι τα ιδανικά μας», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών χαρακτηρίζοντας εκείνους που προκαλούν τα επεισόδια «θρασίμια που δεν έχουν αγωγή από την οικογένειά τους και δεν έχουν μάθει το πρώτο μάθημα δημοκρατίας να σέβονται την γνώμη των άλλων».

Πρόσθεσε ότι «πρόκειται για μικρές ομάδες που τους ενδιαφέρει μόνο το μπάχαλο στα πανεπιστήμια αλλά δεν θα τους περάσει. Η αιχμαλωσία των πανεπιστημίων από μικρές ομάδες ταραχοποιών τελείωσε. Διεθνώς δεν υπάρχει πανεπιστήμιο που δεν φρουρείται, αυτό δεν είναι ελευθερία, είναι η τυραννία της μειοψηφίας.

»Οι εικόνες που είδαμε με μικρές ομάδες ταραχοποιών είναι η υπόμνηση της κατάντιας από την οποία ξεκολλάει η Ελλάδα. Τέτοια πράγματα είναι αδιανόητα παντού στον κόσμο, αυτά είναι που μας κρατάνε πίσω και πρέπει να τα αλλάξουμε και τα αλλάζουμε με κόπο γιατί απέναντί μας έχουμε συνασπισμένες τις δυνάμεις του χθες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε και θέλουν να ματαιώσουν κάθε δυναμική μεταρρύθμιση».

Θύμισε ότι πρώτη η ΟΝΝΕΔ είχε ζητήσει την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και ότι πρότασή της είναι η συνταγματική μεταρρύθμιση που τώρα προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τη δημιουργία μη κρατικών ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Αναφέρθηκε στην ιστορία της ΟΝΝΕΔ κάνοντας λόγο για «40 χρόνια αγώνες και νίκες και προσφορά στον τόπο» προσθέτοντας ότι από την ΟΝΝΕΔ «ξεκίνησα και εγώ, όπως και ο Κώστας (Καραμανλής) και πολλοί άλλοι». Πρόσθεσε δε ότι η επικράτηση της Αριστεράς στα πανεπιστήμια τελείωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024