Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υπέρ της εθνικής συνεννόησης ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Υπέρ της εθνικής συνεννόησης ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

«Η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων είναι απαραίτητη», τόνισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά την τελευταία συνάντησή του με τους δημοσιογράφους, από τη θέση του υπουργού Άμυνας και λίγες μέρες πριν αναλάβει τα νέα του καθήκοντα ως Επίτροπος στην Κομισιόν.  Υπογράμμισε, μάλιστα, πως δεν συμμερίζεται την άποψη ότι θα αλλάξει η στάση της Ευρώπης αν αλλάξει η κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Υπέρ της εθνικής συνεννόησης τάχθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στην αποχαιρετιστήρια συνάντηση με τους στρατιωτικούς συντάκτες στο Πεντάγωνο.

Τόνισε μάλιστα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι ο τέταρτος τη τάξει πολιτειακός θεσμός, ενώ υπογράμμισε πως δεν συμμερίζεται την άποψη ότι θα αλλάξει η στάση της Ευρώπης αν αλλάξει η κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Λίγο πριν αναλάβει τα καθήκοντά του στην Κομισιόν, ανέφερε ότι το
υπουργείο δεν πρόκειται να μείνει ακέφαλο ούτε λεπτό, αλλά αρνήθηκε να
απαντήσει στις επίμονες ερωτήσεις για το ποιος θα τον διαδεχτεί.

Στον απολογισμό της δεύτερης θητείας του, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε υπερήφανος για την απεμπλοκή του ζητήματος των υποβρυχίων. «Με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, όχι ο άγονος τσαμπουκάς»εξήγησε.

Νωρίτερα, άλλωστε είχε βρεθεί στην πρώτη δοκιμαστική πλεύση του υποβρυχίου «Πιπίνος», κατά την οποία εξήρε τη δράση του Ναυτικού. Αναφέρθηκε και στο θέμα των εργαζομένων στα Ναυπηγεία, λέγοντας: «Θα πρέπει να σταθούμε κοντά τους, και σιγά-σιγά να λύσουμε τα προβλήματα, έτσι ώστε αυτή η υποδομή της χώρας να είναι η αιχμή ανάπτυξης και προόδου της Ελλάδας».

«Ψυχραιμία στο θέμα της Κύπρου»

Για την ένταση στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, ο απερχόμενος υπουργός συνέστησε ψυχραιμία, λέγοντας ότι η Τουρκία δεν έχει την πολυτέλεια να προκαλέσει άλλη μία κρίση στην περιοχή.
Συνάντηση με τον Π.Καμμένο

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο κ.Αβραμόπουλος και η στρατιωτική ηγεσία είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο τον οποίο ενημέρωσαν για την επιχειρησιακή δομή και λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Ενημερωθήκαμε για όλα τα θέματα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο. Εκεί διατυπώσαμε τις διαφωνίες μας σε σχέση με την πολιτική της κυβέρνησης. Ενώ έχουμε εισβολή εντός της κυπριακής ΑΟΖ το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό δεν είναι παρών», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ.Καμμένος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024