
Οι «διορθωμένοι» προϋπολογισμοί Γαλλίας-Ιταλίας ικανοποιούν τις Βρυξέλλες
Πράσινο φως, σε πρώτη φάση, δίνουν οι Βρυξέλλες στους τροποποιημένους προϋπολογισμούς Γαλλίας και Ιταλίας, μετά τις «προσθήκες» για μείωση του ελλείμματος: Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γιούρκι Κάταϊνεν ανέφερε πως δεν διαπιστώνεται «ιδιαίτερα σοβαρή μη συμμόρφωση» και έτσι δεν θα εκδοθούν αρνητικές εισηγήσεις.
Πράσινο φως, σε πρώτη φάση, δίνουν οι Βρυξέλλες στους τροποποιημένους προϋπολογισμούς Γαλλίας και Ιταλίας, μετά τις «προσθήκες» για μείωση του ελλείμματος: Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γιούρκι Κάταϊνεν ανέφερε πως δεν διαπιστώνεται «ιδιαίτερα σοβαρή μη συμμόρφωση» και έτσι δεν θα εκδοθούν αρνητικές εισηγήσεις.
Μετά τις διαβουλεύσεις μεταξύ των διάφορων πλευρών, το Παρίσι ανακοίνωσε μέτρα για την περαιτέρω μείωση του ελλείμματος κατά 3,6 δισ. ευρώ, ενώ η Ρώμη υποσχέθηκε μείωση του ελλείμματος κατά 4,5 δισ. ευρώ.
Η ΕΕ είχε περιθώριο έως την Τετάρτη να αποφασίσει εάν θα απορρίψει τα προσχέδια προϋπολογισμού των δύο χωρών για το 2015.
Όπως αναφέρει το Reuters, ο φινλανδός «υπερ-επίτροπος» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το απόγευμα της Τρίτης πως δεν διαπιστώνεται λόγος για μπλόκο στους δύο προϋπολογισμούς.
«Λαμβάνοντας υπόψη τις περαιτέρω πληροφορίες και βελτιώσεις που μας κοινοποιήθηκαν, δεν μπορώ σε αυτήν τη φάση να διαπιστώσω ιδιαίτερα σοβαρή μη συμμόρφωση που θα μας υποχρέωνε να εξετάσουμε αρνητική εισήγηση» είπε ο Κάταϊνεν, συμπληρώνοντας πως η ενδελεχής εξέταση θα συνεχιστεί.
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μ.Σαπέν είχε στείλει τη Δευτέρα επιστολή στον Γ.Κατάινεν, αντίγραφο την οποίας περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.
Στην επιστολή αυτή διαβεβαιώνει ότι η Γαλλία θα τηρήσει τους «δύο πυλώνες» της οικονομικής της πολιτικής: το σύμφωνο σταθερότητας και αλληλεγγύης, που προβλέπει κυρίως μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών και φόρων για τις επιχειρήσεις και τις προσπάθειες για μείωση δαπανών ύψους 21 δισ. ευρώ για το 2015.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ηγουμενίτσα: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από σύγκρουση οχημάτων στην εθνική οδό
- Super League: Συνέχεια στη μάχη της παραμονής με την 3η αγωνιστική των play out
- Μητσοτάκης: Αντιμέτωπος με σκάνδαλα και δημοσκοπική κατρακύλα ανακοινώνει μέτρα οικονομικής στήριξης
- Γιατί τα ομαδικά μαθήματα είναι σημαντικά για τον σκύλο
- Αντιπολιτευτικά πυρά για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – «Τίποτα δεν θα είχαμε μάθει αν δεν υπήρχε η ευρωπαία εισαγγελέας»
- Σίνερ: «Θέλω να είμαι στην καλύτερη φόρμα για το Ρολάντ Γκαρός»
- Τέλος οι περιοδείες για τη Μαντόνα παρά το νέο άλμπουμ;
- Vita: Το νέο τεύχος έρχεται αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)


































![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-315x220.jpg)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442