
Ατρακτος με θέα στο κενό: Το αεροπλάνο του μέλλοντος θα είναι χωρίς παράθυρα
Πολλοί θα ενθουσιαστούν. Αλλοι ίσως τρομοκρατηθούν και μόνο στην ιδέα. Ανεξαρτήτως των πιθανών αντιδράσεων, τα παράθυρα στα αεροπλάνα είναι πιθανόν να εξαφανιστούν στο μέλλον και οι επιβάτες θα έχουν θέα στο… κενό, βλέποντας τι συμβαίνει έξω από το αεροσκάφος, σαν να είχαν φτερά και να πετούσαν μόνοι τους! Στο αεροπλάνο του μέλλοντος – το οποίο […]
Πολλοί θα ενθουσιαστούν. Αλλοι ίσως τρομοκρατηθούν και μόνο στην ιδέα. Ανεξαρτήτως των πιθανών αντιδράσεων, τα παράθυρα στα αεροπλάνα είναι πιθανόν να εξαφανιστούν στο μέλλον και οι επιβάτες θα έχουν θέα στο… κενό, βλέποντας τι συμβαίνει έξω από το αεροσκάφος, σαν να είχαν φτερά και να πετούσαν μόνοι τους!
Στο αεροπλάνο του μέλλοντος – το οποίο σχεδίασε ο βρετανικός οργανισμός Centre for Process Innovation (CPI) – τα παράθυρα στην καμπίνα αντικαθίστανται από ειδικές έξυπνες οθόνες.
Στην ουσία, οκόκληρο το τοίχωμα της καμπίνας θα είναι οθόνες αφής.
Σε λιγότερο από μία δεκαετία, οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να σερφάρουν στο Διαδίκτυο με… φόντο τα σύννεφα και τον ουρανό.
Το μυστικό κρύβεται στις κάμερες που θα βρίσκονται τοποθετημένες έξω από το αεροσκάφος, με τις οποίες θα συνδέονται οι έξυπνες οθόνες και θα προβάλλουν σε υψηλή ευκρίνεια μέσα στην άτρακτο εικόνες από το εξωτερικό του αεροπλάνου.
Οι οθόνες θα βασίζονται στην τεχνολογία OLED που χρησιμοποιείται σήμερα σε κινητά τηλέφωνα και τηλεοράσεις. Προς το παρόν υπάρχουν διάφορα προβλήματα όπως το ότι η τεχνολογία αυτή δεν είναι ανθεκτική στο νερό και στην υγρασία.
Το σύστημα αυτό θα μειώσει επίσης το βάρος του αεροσκάφους και την κατανάλωση καυσίμων, οδηγώντας (θεωρητικά) σε μείωση των αεροπορικών ναύλων.
- Πάτρα: Βγήκε με όπλο στους δρόμους και άρχισε να πυροβολεί
- Διπλωματική κινητικότητα για το Ουκρανικό – Ο Πούτιν πρότεινε τον Σρέντερ ως συντονιστή των διαπραγματεύσεων
- Λέσβος: Έκαψαν αυτοκίνητο πολίτη που κατήγγειλε κακοποιήσεις ζώων – H τρίτη φορά που δέχεται ανάλογη επίθεση
- Ο Λευτέρης Πετρούνιας συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυμναστικής και φυσικά πήρε το χρυσό
- Έρχονται άλλες 200 κάμερες στους δρόμους της Αττικής – Ποιοι οδηγοί θα μπουν στο στόχαστρο
- LIVE: Άρης – ΟΦΗ


