Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατέληξε τραυματίας της επίθεσης Παλαιστινίου σε στάση τραμ στην Ιερουσαλήμ

Κατέληξε τραυματίας της επίθεσης Παλαιστινίου σε στάση τραμ στην Ιερουσαλήμ

Υπέκυψε 22χρονη τουρίστρια από τον Ισημερινό, η οποία είχε τραυματιστεί την περασμένη εβδομάδα όταν παλαιστίνιος έριξε το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε επάνω σε στάση τραμ στην Ιερουσαλήμ -επίθεση η οποία ήλθε εν μέσω έξαρσης της βίας στην πόλη, όπου παλαιστίνιοι και αστυνομικές δυνάμεις συγκρούονται σε καθημερινή βάση τις τελευταίες εβδομάδες.

Υπέκυψε 22χρονη τουρίστρια από τον Ισημερινό, η οποία είχε τραυματιστεί την περασμένη εβδομάδα όταν παλαιστίνιος έριξε το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε επάνω σε στάση τραμ στην Ιερουσαλήμ.

Η επίθεση ήλθε εν μέσω γενικής έξαρσης της βίας στην πόλη που βρίσκεται στην «καρδιά» της ισραηλινο-παλαιστινιακής διαμάχης.

Στις παλαιστινιακές γειτονιές της Ιερουσαλήμ κάτοικοι και αστυνομικές δυνάμεις συγκρούονται σε καθημερινή βάση τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο θάνατος της 22χρονης τουρίστριας ανεβάζει σε δύο τα θύματα της επίθεσης του παλαιστίνιου Αμπντελραχμάν Σαλούντι, ο οποίος ήταν κάτοικος της ανατολικής Ιερουσαλήμ και σύμφωνα με την ισραηλινή κυβέρνηση μέλος της Χαμάς.

Από την επίθεση σκοτώθηκε επίσης ένα βρέφος τριών μηνών, το οποίο είχε και την αμερικανική υπηκοότητα, και επτά άτομα τραυματίστηκαν.

Ο Αμπντελραχμάν Σαλούντι, 21 ετών, σκοτώθηκε όταν η αστυνομία τον πυροβόλησε αφού βγήκε από το αυτοκίνητο και προσπάθησε να διαφύγει.

Η γενέτειρα του Σαλούντι, η γειτονιά Σιλουάν της Ανατολικής Ιερουσαλήμ δίπλα στην παλιά πόλη, έχει γίνει θέατρο συγκρούσεων αφότου σημειώθηκε το περιστατικό, το οποίο η οικογένειά του απέδωσε σε τροχαίο δυστύχημα και η ισραηλινή κυβέρνηση σε τρομοκρατική επίθεση.

Η αστυνομία αντιμετώπισε δεκάδες διαδηλωτές που πετούσαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στη Σιλουάν και πάλι την Κυριακή πριν την κηδεία του Σαλούντι για την οποία οι ισραηλινές αρχές επιδίωξαν να περιορίσουν την προσέλευση στην προσπάθεια να μειωθεί η ένταση.

O πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει δώσει εντολή για την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στην Ιερουσαλήμ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024