Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ορθοπεταλιές #75 - Σπέτσες Τweed Run ή αλλιώς ποδήλατο με στυλ

Ορθοπεταλιές #75 – Σπέτσες Τweed Run ή αλλιώς ποδήλατο με στυλ

Ένας ποδηλατικός αγώνας με στυλ, φινέτσα και «άρωμα» άλλης εποχής θα πραγματοποιηθεί στις Σπέτσες το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Νοεμβρίου. Πρόκειται για το Τweed Run. Ένας ποδηλατικός αγώνας διαφορετικός απ’ αυτούς που έχουμε συνηθίσει. Μην περιμένετε να δείτε δηλαδή τους συμμετέχοντες με αθλητικά ή καθημερινά ρούχα. Σ’ αυτό το ποδηλατικό event οι αναβάτες φορούν τα […]

Ένας ποδηλατικός αγώνας με στυλ, φινέτσα και «άρωμα» άλλης εποχής θα πραγματοποιηθεί στις Σπέτσες το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για το Τweed Run. Ένας ποδηλατικός αγώνας διαφορετικός απ’ αυτούς που έχουμε συνηθίσει. Μην περιμένετε να δείτε δηλαδή τους συμμετέχοντες με αθλητικά ή καθημερινά ρούχα. Σ’ αυτό το ποδηλατικό event οι αναβάτες φορούν τα καλά τους! Δηλαδή ρούχα από τουΐντ. Tο γνωστό τραχύ μάλλινο ύφασμα. Γι’ αυτό και η ονομασία Tweed Run. Παντελόνια, σακάκια, μάλλινα πουλόβερ και παλτό, φούστες ποδηλασίας και κάπες για τις γυναίκες, και αξεσουάρ όπως παπιγιόν, φουλάρια, γραβάτες, τιράντες και τραγιάσκες. Σημασία εδώ δεν έχει ο τερματισμός. Οι ποδηλάτες πεταλάρουν με στυλ, απολαμβάνουν τη διαδρομή, χαλαρώνουν πίνοντας τσάι, κάνουν πικ νικ. Και βέβαια συναγωνίζονται ποιος θα φοράει το καλύτερο vintage σύνολο. Μάλιστα, στο τέλος της διαδρομής άντρες και γυναίκες θα βραβευτούν για το καλύτερο ενδυματολογικό σύνολο.

Βραβείο θα υπάρχει και για τα vintage ποδήλατα. Συνεπώς όσοι διαθέτουν ή όσοι μπορούν να το διακοσμήσουν το ποδήλατό τους με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζει vintage μπορούν να συμμετάσχουν.
Διοργανωτής αυτού του «κομψού» ποδηλατικού αγώνα που θα διεξαχθεί στις αρχοντικές Σπέτσες, το νησί χωρίς αυτοκίνητα, είναι το Poseidonion Grand Hotel. Το εμβληματικό ξενοδοχείο του νησιού κλείνει φέτος 100 χρόνια ζωής και το γιορτάζει μ’ αυτήν την ξεχωριστή ποδηλατική γιορτή.

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές «οι πανέμορφες Σπέτσες αποτελούν το ιδανικό σκηνικό για να υποδεχθούν αυτό τον τόσο ιδιαίτερο αγώνα, που εξυμνεί την μόδα, την περιποίηση, την κλασσική ομορφιά αλλά και την φύση. Πόσο μάλλον το μοναδικό Ποσειδώνιο που «ντυμένο» αριστοτεχνικά με την ξεχωριστή αρχιτεκτονική του, στέκει αγέρωχο εδώ και 100 χρόνια στην πλατεία Ποσειδωνίου παραμένοντας ορόσημο για τη διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων που προάγουν τον πολιτισμό και τον τόπο». Μέσω του θεσμού του Tweed Run, σημειώνουν «αναβιώνουν αξίες μιας άλλης εποχής, όπως ο σεβασμός στη φύση καθώς και η απόλαυση της, η προσοχή και περιποίηση της εξωτερική εμφάνισης, το ντύσιμο με λεπτό γούστο και κομψότητα, η ευγένεια και η καλή συμπεριφορά, ενάντια στην βιασύνη και την προχειρότητα του σήμερα» .

Από το Λονδίνο

Το Tweed Run ξεκίνησε το 2009 στο Λονδίνο. Ήταν ένα παγωμένο πρωινό του Φεβρουαρίου αλλά οι 300 ποδηλάτες ντυμένοι με τουΐντ και vintage ρούχα το διασκέδασαν. Το επιτυχημένο ποδηλατικό event εξαπλώθηκε γρήγορα. Έτσι ανάλογοι αγώνες γίνονται κάθε χρόνο στη Ν.Υόρκη, το Εδιμβούργο, το Τόκιο, το Τορόντο.
Περισσότερα για την ιστορία του Tweed Run εδώ.

Πάρτε μία γεύση από Τweed Run στο Λονδίνο




*Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Tweed Run στις Σπέτσες επικοινωνήστε με την Travelworks Communications (Νάντια Πασχάλη | +30 210 9222525 | paschali@travelworks.gr).

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024