Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το μεγάλο ραντεβού έφτασε: Ρεάλ - Μπάρτσα (19:00)

Το μεγάλο ραντεβού έφτασε: Ρεάλ – Μπάρτσα (19:00)

Η ημερομηνία που είχαν... κυκλώσει όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου φτάνει. Το Σάββατο 25/10, στις 7 μ.μ. ώρα Ελλάδας (ΟΤΕsport2), Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα συγκρούονται στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», στο πρώτο «clasico» της φετινής σεζόν, το οποίο αναμένεται να καθηλώσει στους τηλεοπτικούς δέκτες πολλά εκατομμύρια φιλάθλους σε όλο τον πλανήτη. Live από το sports.in.gr

Η ημερομηνία που είχαν… κυκλώσει όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου φτάνει. Το Σάββατο 25/10, στις 19:00 ώρα Ελλάδας (ΟΤΕsport2), Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα συγκρούονται στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», στο πρώτο «clasico» της φετινής σεζόν, το οποίο αναμένεται να καθηλώσει στους τηλεοπτικούς δέκτες πολλά εκατομμύρια φιλάθλους σε όλο τον πλανήτη. Όπως πάντα, μερικά από τα πιο λαμπρά αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου θα βρεθούν στη σέντρα και θα δώσουν το 100% των δυνάμεών τους για τη νίκη. Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων μονοπωλούν -και όχι άδικα- ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λιονέλ Μέσι, φέτος όμως κεντρικό πρόσωπο του ντέρμπι θα είναι ο Λουίς Σουάρες.

Ο Ουρουγουανός επιθετικός, που το καλοκαίρι μεταγράφηκε από τη Λίβερπουλ στην Μπαρτσελόνα αντί περίπου 80 εκατ. ευρώ, αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του με τους «μπλαουγκράνα», μία ημέρα μετά τη λήξη της τετράμηνης τιμωρίας του από τη FIFA, λόγω του δαγκώματος στον Κιελίνι στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ο Σουάρες λογικά θα πλαισιώσει τους Μέσι και Νεϊμάρ στην επιθετική τριάδα των Καταλανών και πέφτει κατευθείαν στα… βαθιά ενός «clasico».

Εκτός του Ουρουγουανού, νέα πρόσωπα σε τέτοιο ματς είναι ο Τόνι Κρόος, ο Χαμές Ροντρίγκες, ο Ιβάν Ράκιτιτς, ο Κλαούντιο Μπράβο και ο Ζερεμί Ματιέ (αν ο τελευταίος επιλεγεί για το κέντρο της καταλανικής άμυνας). Νέο πρόσωπο είναι βεβαίως και ο Λουίς Ενρίκε, ο οποίος έχει φάει με το… κουτάλι τα ντέρμπι ως ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα, για πρώτη φορά όμως θα ζήσει την ένταση ενός «clasico» από την άκρη του πάγκου.

Live Blog Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα (Primera Division)

Ο νέος τεχνικός των «μπλαουγκράνα» έχει δώσει ως τώρα αρκετό χρόνο συμμετοχής σε νέα παιδιά από την ακαδημία του συλλόγου, δύσκολα όμως θα κάνει κάτι ανάλογο το Σάββατο.

Οι «μπλαουγκράνα» πηγαίνουν στη Μαδρίτη ως πρωτοπόροι (στο +4 από τη Ρεάλ) και με μηδέν παθητικό σε οκτώ ματς πρωταθλήματος (!), αλλά το μόνο πραγματικά δύσκολο παιχνίδι τους μέχρι τώρα ήταν το αγχωτικό 1-0 επί της Βιγιαρεάλ στο «Μαδριγάλ».

Στο σημαντικότερο φετινό της τεστ, η Μπαρτσελόνα δέχθηκε τρία γκολ στο «Παρκ ντε Πρενς» και ηττήθηκε από την Παρί Σεν Ζερμέν με 3-2.

Στην αντίπερα όχθη, οι δύο «κολλητές» ήττες (από Σοσιεδάδ και Ατλέτικο Μαδρίτης) και η απώλεια του σούπερ καπ (πάλι από την Ατλέτικο) στο ξεκίνημα της χρονιάς, μοιάζουν μακρινές αναμνήσεις για τη Ρεάλ.

Με οκτώ συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, τις περισσότερες εκ των οποίων με πολλά γκολ και ποδόσφαιρο που καθηλώνει, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι δείχνει να έχει βρει έναν δαιμονιώδη ρυθμό, καθοδηγούμενη από τον… σεληνιασμένο Κριστιάνο Ρονάλντο, που έχει ήδη σημειώσει 15 γκολ σε επτά ματς πρωταθλήματος!

Ο Ιταλός τεχνικός δικαιώνει τη φήμη του εξαίρετου «ισορροπιστή», καθώς κατάφερε να βρει θέση στην ενδεκάδα σε όλα τα (παλιά και νέα) αστέρια των «μερένγκες», όμως στο σαββατιάτικο ντέρμπι θα στερηθεί ένα εξ αυτών, τον Γκάρεθ Μπέιλ, που είναι τραυματίας.

Η Ρεάλ αναμένεται να παίξει και πάλι χωρίς καθαρόαιμο αμυντικό χαφ, αφού ο Κεντίρα βρίσκεται σε δυσμένεια, ο Ιγιαραμέντι δεν πείθει και το κενό του Τσάμπι Αλόνσο δεν καλύφθηκε, με τους Κρόος και Μόντριτς να αναλαμβάνουν την αναχαίτιση των αντίπαλων επιθέσεων.

Ο Αντσελότι ελπίζει ότι θα έχει στη διάθεσή του τον Σέρχιο Ράμος, που προέρχεται από τραυματισμό, αλλά λόγω προσωπικότητας, κλάσης και εμπειρίας κρίνεται απαραίτητος για ένα τέτοιο ματς.

Στα αξιοσημείωτα του ντέρμπι, να προστεθεί η επιλογή του διαιτητή. Ο 30χρονος Χεσούς Χιλ Μανθάνο είναι ο νεότερος ρέφερι στην πριμέρα ντιβιζιόν, θεωρείται πολύ μεγάλο ταλέντο και έχει ήδη πάρει από τον περασμένο Δεκέμβριο το σήμα της FIFA, αλλά ουδέποτε έχει «σφυρίξει» μεγάλο παιχνίδι, πολλώ δε μάλλον ένα «clasico».

Στη συνέχεια η δεύτερη της βαθμολογίας Σεβίλη υποδέχεται την Κυριακή τη Βιγιαρεάλ και, αν το ντέρμπι έχει βρει νικήτρια τη Ρεάλ, θα έχει την ευκαιρία να πιάσει την Μπαρτσελόνα στην κορυφή της κατάταξης.

Μετά την ήττα της περασμένης εβδομάδας από τη Λα Κορούνια (την πρώτη της φέτος), η Βαλένθια έχει την ευκαιρία να επανέλθει στις επιτυχίες υποδεχόμενη το Σάββατο την αδύναμη Ελτσε, ενώ η πρωταθλήτρια Ατλέτικο Μαδρίτης δοκιμάζεται την Κυριακή στην έδρα της Χετάφε χωρίς περιθώρια νέων απωλειών, αφού βρίσκεται ήδη στο -5 από την κορυφή.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος:

Θέλτα-Λεβάντε 3-0
(27, 83′ Λαριβέι, 90′ Λόπεθ)

Αλμερία-Αθλέτικ Μπιλμπάο 25/10
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 25/10
Βαλένθια-Ελτσε 25/10
Εϊμπάρ-Γρανάδα 25/10
Κόρντομπα-Σοσιεδάδ 25/10
Μάλαγα-Ράγιο Βαγεκάνο 26/10
Εσπανιόλ-Λα Κορούνια 26/10
Σεβίλη-Βιγιαρεάλ 26/10
Χετάφε-Ατλέτικο Μαδρίτης 26/10

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 8 αγώνες)
Μπαρτσελόνα 22
Σεβίλη 19
Ρεάλ Μαδρίτης 18
Βαλένθια 17
Ατλέτικο Μαδρίτης 17
Θέλτα 16 – 9αγ.
Βιγιαρεάλ 14
Μάλαγα 12
Ράγιο Βαγεκάνο 11
Χετάφε 10
Εσπανιόλ 9
Εϊμπάρ 9
Αλμερία 9
Γρανάδα 8
Λα Κορούνια 7
Σοσιεδάδ 5
Αθλέτικ Μπιλμπάο 5
Έλτσε 5
Λεβάντε 5 -9 αγ.
Κόρντομπα 4

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024