
Τις αγορές καλυμμένων ομολόγων ξεκίνησε η ΕΚΤ
Την έναρξη αγορών καλυμμένων ομολόγων ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, η ΕΚΤ προχώρησε στην αγορά γαλλικών καλυμμένων βραχυπρόθεσμων ομόλογων από την Societe Generale και την BNP Paribas.
Την έναρξη αγορών καλυμμένων ομολόγων (covered bonds) ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, η ΕΚΤ προχώρησε στην αγορά γαλλικών καλυμμένων βραχυπρόθεσμων ομόλογων από την Societe Generale και την BNP Paribas.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατέληξε στις 15 Οκτωβρίου στο νομικό πλαίσιο του προγράμματος αγορών καλυμμένων ομολόγων, πλησιάζοντας πιο κοντά στην εφαρμογή των αγορών ενεργητικών με την οποία ευελπιστεί να τονώσει την οικονομία. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ υπέγραψε τα δύο διατάγματα με τα οποία ιδρύεται επισήμως το πρόγραμμα και αναλύεται το πώς θα εφαρμοστούν.
Σημειώνεται πως ήδη από τις 2 Οκτωβρίου η ΕΚΤ είχε προαναγγείλει ότι οι αγορές καλυμμένων ομολόγων θα αρχίσουν στο δεύτερο ήμισυ του μήνα.
Τα καλυμμένα ομόλογα «καλύπτονται» από περιουσιακά στοιχεία τα οποία έχουν στον ισολογισμό τους οι τράπεζες. Πρόκειται για τίτλους χρέους που εξασφαλίζονται μέσω απαιτήσεων από τιτλοποιημένα επιχειρηματικά, στεγαστικά ή και καταναλωτικά δάνεια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κηφισιά: Οδηγός μηχανής πετά πέτρες σε γυναίκες – Μία σοβαρά τραυματίας
- Social media: Η «τρέλα» στη Βόρεια Ευρώπη – Ο χάρτης των χρηστών και οι μεγάλες διαφορές ανά χώρα
- «Ανεβαίνουν» τα ασφάλιστρα για επίδοξους δολοφόνους στις ΗΠΑ
- Σκάνδαλα στο Met Gala: Γυμνός εισβολέας, επικός τσακωμός, καπνισμένες τουαλέτες και μια ασεβής Καρντάσιαν
- Ρώμη: Δύσβατος ο δρόμος της Σάκκαρη
- Γαλλία: Η φορολόγηση των επιχειρήσεων διχάζει την Ακροδεξιά


