«Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή» στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής
Λόγω της μεγάλης ζήτησης η παράσταση θα παιχτεί μετά το Πάσχα άλλες δύο φορές, τις Κυριακές 26 Απριλίου και 3 Μαΐου, στις 11.30 το πρωί.
Συμπληρώνοντας ήδη 150 παραστάσεις με 17.000 θεατές, το θεατρικό έργο για παιδιά «Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή» της ομάδας Κοπέρνικος συνεχίζει να παίζετταιι στη Μουσική Βιβλιοθηκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής, κάθε Κυριακή στις 11.30 και μέχρι την Κυριακή των Βαΐων.
Το φιλόξενο μικρό της θέατρο – Αίθουσα Διδασκαλίας, που φιλοξενεί την παράσταση, έχει σχεδιαστεί ειδικά έτσι ώστε οι ηθοποιοί να βρίσκονται πολύ κοντά στα παιδιά και περιλαμβάνει διαδραστικά στοιχεία με πολλές εκπλήξεις. Προτείνεται για παιδιά ηλικίας 4-9 ετών, οι γαργαλιστικοί του όμως διάλογοι είναι σίγουρο ότι θα διασκεδάσουν και τους μεγαλύτερους επισκέπτες, κάτι στο οποίο μας έχει συνηθίσει η ομάδα Κοπέρνικος και με τα προηγούμενά της έργα (Ο κόσμος ανάποδα, Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό κουτί των ήχων κ.ά.).
Άλλωστε, η ειδική παραγγελία αυτού του έργου, πέρα από την θεατρική απόλαυση, στοχεύει επιπλέον στο να γνωρίσουν μικροί και μεγάλοι θεατές τους εξαιρετικούς χώρους αυτής της μοναδικής στο είδος της Βιβλιοθήκης, και να εξοικειωθούν με την έννοια της Βιβλιοθήκης και τους θησαυρούς που κρύβονται στα ράφια της, αλλά και της φιλαναγνωσίας γενικότερα. Παράλληλα, η πρωτότυπη μουσική του Άγγελου Αγγέλου, και τα μουσικά ηχοχρώματα που σχολιάζουν τη δράση, κάνουν ακόμα πιο έντονο τον συνειρμό θέατρο – μουσική – βιβλιοθήκη.
Οι φετινές παραστάσεις του μικρού Ερμή κρύβουν και άλλη μια έκπληξη για τους μικρούς μας φίλους, καθώς στο πωλητήριο της Βιβλιοθήκης τους περιμένει το ολόφρεσκο ομώνυμο βιβλίο «Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή», διασκευή του θεατρικού έργου από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, μοναδικά εικονογραφημένο από τον συγγραφέα του έργου, Άγγελο Αγγέλου, με τις πρωτότυπες ζωγραφιές του βιβλίου να εκτίθενται σε ειδικές προθήκες στην είσοδο του θεάτρου.
Έτσι τα παιδιά στο φουαγιέ, μπορούν να ξεφυλλίσουν το βιβλίο, να χαζέψουν τις ζωγραφιές και να γνωρίσουν τους ήρωες στο χαρτί, μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι του θεάτρου και να τους αντικρίσει ολοζώντανους!!
Η υπόθεση του έργου:
Ο μικρός Ερμής, ένα παιδί κεφάτο και δραστήριο περνάει ώρες στη δανειστική βιβλιοθήκη διαβάζοντας παραμύθια και ιστορίες για δράκους. Έχει όμως ένα τρομερό ελάττωμα: είναι ένας μοναδικός, ανεπανάληπτος και παθιασμένος ψεύτης! Με τα εξωφρενικά του ψέματα αναστατώνει καθημερινά όλους τους κατοίκους του χωριού του. Πείθει τον κουρέα να φυτέψει μια τριανταφυλλιά στο κεφάλι του, προτείνει στον φούρναρη να τρώει κάμπιες και μυρμήγκια και βάζει τον ράφτη να μιλάει με φαντάσματα τα βράδια! Τι θα συμβεί όμως όταν μια μέρα ένα από τα ψέματά του βγει, πέρα για πέρα, αληθινό; Η ζωή του γίνεται άνω κάτω και ο μικρός Ερμής μπλέκει σε μια περιπέτεια απίστευτων διαστάσεων! Τι είναι τελικά αλήθεια και τι ψέμα; Η παράσταση δίνει τις δικές της απαντήσεις και οι θεατές μένει να τις πιστέψουν…ή όχι!
Ο ‘Αγγελος Αγγέλου και η Έμη Σίνη, βραβευμένοι με 1ο Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Παιδικού Θεατρικού Έργου, μετά τη μουσικοθεατρική παράσταση «Ο κόσμος ανάποδα» δημιουργούν μια καινούρια, πρωτότυπη παιδική παράσταση ειδικά για τη Μουσική Βιβλιοθήκη.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελισσαίος Βλάχος (β΄ διανομή Μελέτης Ηλίας), Φοίβος Συμεωνίδης
Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη
Σκηνοθεσία: Ομάδα Κοπέρνικος και Βάσια Παρασκευοπούλου
Σκηνικά – Ειδικές κατασκευές: Γκάυ Στεφάνου
Κατασκευή κούκλας: Τα φτερά του Μύθου (Δήμητρα Κωνσταντινίδου, Σπύρος Παπαχρήστου)
Κουστούμια: Ομάδα Κοπέρνικος
Φωτισμοί: Ομάδα Κοπέρνικος και Ελισσαίος Βλάχος
Μουσική: Άγγελος Αγγέλου
Είσοδος: 10 ευρώ, 8 ευρώ παιδικό
Αγορά εισιτηρίων:
Μουσική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Δ-Π 10:00-17:00 και τις Κυριακές από τις 10:00.
Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου): Δ – Π 9:00-17:00, και τα Σάββατα 9:00-15:00
Ηλεκτρονική αγορά: http://www.ticketservices.gr/, 2107234567
Πληροφορίες: 2107282778 και τις Κυριακές από τις 10:00 στο 2107282554
Κρατήσεις για σχολεία: 2108658902 ή 2108674657 (εισιτήριο 5 ευρώ)
- Κακοκαιρία Byron: Αποκαταστάθηκε η γραμμή των τρένων στο τμήμα Λάρισα – Λειανοκλάδι – Λάρισα
- Τέλος το κρυφτό: Τζίτζι Χαντίντ και Μπράντλεϊ Κούπερ στην πρώτη τους κοινή συνέντευξη
- Βλέμμα-σαγόνι: Πέθανε ο θρυλικός φωτογράφος Μάρτιν Παρ – Γελοιότητα, Θάτσερ και ηλιοκαμένη αλήθεια
- Λάντο Νόρις: «Η καρδιά μου πήγαινε να σπάσει, νόμιζα πως δεν θα κλάψω» (vid+pics)
- «Έμεινα έγκυος και με απέλυσαν» – Ο «Γολγοθάς» και η «ποινικοποίηση» της εγκυμοσύνης στον εργασιακό χώρο
- Άγρια αστυνομική βία σε 13χρονο μαθητή στο Ίλιον – Προσπάθεια συγκάλυψης καταγγέλλουν οι γονείς στο in



