Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λουκέτο από την Παρασκευή στα ιδιωτικά ΙΕΚ που χρωστάνε

Λουκέτο από την Παρασκευή στα ιδιωτικά ΙΕΚ που χρωστάνε

Τη διακοπή λειτουργίας ιδιωτικών ΙΕΚ, που δεν έχουν ρυθμίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. Όπως δήλωσε ο κ. Λοβέρδος, την Παρασκευή το υπουργείο Παιδείας θα εκδώσει τα σχετικά έγγραφα για τη διακοπή λειτουργίας των ΙΕΚ, που δεν ρύθμισαν μέχρι χθες, που ήταν και η καταληκτική προθεσμία, τις οφειλές τους.

Τη διακοπή λειτουργίας ιδιωτικών ΙΕΚ, που δεν έχουν ρυθμίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως δήλωσε ο κ. Λοβέρδος, την Παρασκευή το υπουργείο Παιδείας θα εκδώσει τα σχετικά έγγραφα για τη διακοπή λειτουργίας των ΙΕΚ, που δεν ρύθμισαν μέχρι χθες, που ήταν και η καταληκτική προθεσμία, τις οφειλές τους.

Διευκρίνισε δε ότι όλοι όσοι έχουν εγγραφεί και έχουν πληρώσει στα ιδιωτικά ΙΕΚ, θα συνεχίσουν τις σπουδές τους στα δημόσια ΙΕΚ.

Πρόσθεσε ακόμα ότι μόλις τρία ιδιωτικά ΙΕΚ ρύθμισαν τα χρέη τους προς το δημόσιο, ήταν δε κατηγορηματικός ότι δεν θα δεχτεί φαινόμενα κοροϊδίας, όπως είπε, φέροντας παράδειγμα ιδιοκτήτη ΙΕΚ με εκατομμύρια οφειλές, που έκανε ρύθμιση για 160 ευρώ τον μήνα δόση.

«Θα έχουμε πεθάνει όλοι εμείς εδώ για να καταφέρει να ξεπληρώσει ο κύριος αυτός. Αυτά, λοιπόν, τα φαινόμενα δεν θα τα δεχτούμε, συγκροτούν παράνομες κρατικές ενισχύσεις κατά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο κ. Λοβέρδος στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα Ερευνητικά Κέντρα.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έδωσε το απόγευμα της Τετάρτης στη Βουλή κατάλογο των 20 επιχειρήσεων που απειλούνται με άμεσο λουκέτο, τονίζοντας μάλιστα ότι ακόμα και οι 5 εξ αυτών που έχουν προχωρήσει σε ρυθμίσεις των οφειλών τους δεν είναι σίγουρο ότι θα γλιτώσουν, δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει χαρακτηρίσει «εικαζόμενη κρατική ενίσχυση» τις καθυστερήσεις πληρωμών και τις ρυθμίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες λουκέτο για αντίστοιχες οφειλές είχε μπει στο ΙΕΚ ΔΟΜΗ.

Τα ονόματα των 20 επιχειρήσεων που απειλούνται με λουκέτο, όπως προκύπτουν από το έγγραφο του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε στη Βουλή, είναι τα εξής: -η παρένθεση (Ρ) σημαίνει ότι το συγκεκριμένο ίδρυμα έχει προχωρήσει σε ρύθμιση οφειλής.

1. Campus ΕΠΕ -Σπάτα
2. ΙΙΕΚ Σωκράτης-Αθήνα (Ρ)
3. Νέα Γενιά Αμάραντος -Αθήνα
4. Τοπικό Ευρωπαϊκό ΑΕ-Αθήνα (Ρ)
5. Ωμέγα Γ.Σιότροπος -Αθήνα
6. EDU CAPITAL ΑΕ- Αθήνα
7. ΣΧΟΛΗ ΚΑΡΑΒΑΝΑ ΑΕ -Λάρισα (Ρ)
8. Χρυσή Χτένα Π.Αμάραντος ΑΕ- Αθήνα
9. ΙΙΕΚ Εψιλον Εκπαιδευτική ΑΕ -Αθήνα
10. Σχολές Ασημάκη ΑΕ-Αγ.Ανάργυροι
11. Οικονομικό Κολλέγιο Αθηνών ΑΕ-Κηφισιά
12. Εκπαίδευση και Έρευνα Αθήνας Μονοπρόσωπη ΕΠΕ-Αθήνα
13. Κορέλκο ΑΕΕ-Αθήνα
14. ΤΕΣ ΔΕΛΤΑ ΑΕ – Αθήνα
15. Κ.Ριζόπουλος και ΣΙΑ ΟΕ-Θεσσαλονίκη
16. ΖΥΓΟΣ ΑΕ-Αθήνα
17. ΔΕΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΕ-Αθήνα
18.Κολλέγιο Λαβέρν- Ν.Ερυθραία
19. ΙΙΕΚ Θεραπευτηρίου ΥΓΕΙΑ ΕΠΕ-Αθήνα
20. ΞΥΝΗ ΑΘΗΝΑ_ΜΙΧΑΗΛ-Αθήνα (Ρ)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024