Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοινές δράσεις αποφάσισαν ΤΕΕ και ΟΤΟΕ για τη στήριξη της Τράπεζας Αττικής

Κοινές δράσεις αποφάσισαν ΤΕΕ και ΟΤΟΕ για τη στήριξη της Τράπεζας Αττικής

Στενή συνεργασία και κοινές δράσεις για τη στήριξη της «Τράπεζας Αττικής», την αυτόνομη παρουσία της και τη διατήρηση του κυρίαρχου ρόλου του Ταμείου των Μηχανικών, του ΤΣΜΕΔΕ, στην μετοχική της σύνθεση αποφασίστηκε στη συνάντηση των προέδρων ΤΕΕ Χρ.Σπίρτζη και ΟΤΟΕ Στ.Κούκου. «Το ΤΕΕ στηρίζει την Τράπεζα Αττικής, διατηρώντας το ποσοστό του Ταμείου μας» το οποίο αν χρειαστεί θα αυξήσουμε, δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Στενή συνεργασία και κοινές δράσεις για τη στήριξη της «Τράπεζας Αττικής», την αυτόνομη παρουσία της και τη διατήρηση του κυρίαρχου ρόλου του Ταμείου των Μηχανικών, του ΤΣΜΕΔΕ, στην μετοχική της σύνθεση αποφασίστηκε στη συνάντηση που πραγματοποίησαν οι πρόεδροι ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης και ΟΤΟΕ Σταύρος Κούκος, πλαισιωμένοι από μέλη των διοικήσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΤΕΕ, με θέμα την ανακεφαλαιοποίηση της «Τράπεζα Αττικής», ως αναγκαία προϋπόθεση και επιλογή άμεσης προτεραιότητας, προκειμένου η Τράπεζα να συνεχίσει να συμβάλλει σε μια θετική πορεία του τραπεζικού συστήματος για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, ΤΕΕ και ΟΤΟΕ συμφώνησαν επίσης στην ανάγκη στήριξης της πραγματικής οικονομίας και ιδιαίτερα των παραγωγικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στο πλαίσιο νέας λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, με διασφάλιση της απασχόλησης και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις Τράπεζες.

«Το Τεχνικό Επιμελητήριο και ο τεχνικός κόσμος της χώρας στηρίζει την Τράπεζα Αττικής, διατηρώντας το ποσοστό του Ταμείου μας και θα εξετάσουμε ακόμη και αν χρειαστεί να το αυξήσουμε να το αυξήσουμε» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Χρήστος Σπίρτζης, πρόεδρος του ΤΕΕ.

«Το σίγουρο είναι ότι σενάρια και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα από κύκλους που επιθυμούν την αρπαγή της Τράπεζας Αττικής και την απώλεια της περιουσίας και των αποθεματικών του Ταμείου μας, που με πόνο έχουν δώσει οι μηχανικοί, δεν έχουν καμία βάση και δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιηθούν» πρόσθεσε.

«Στη συνάντηση μας με το πρόεδρο και το προεδρείο της διοίκησης της ΟΤΟΕ συζητήσαμε επίσης θέματα που αφορούν την χρηματοδότηση και την εγγυοδοσία των τεχνικών εταιριών, για την διαφανή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και για την αναγκαιότητα να υπάρξει άμεσα χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας των δημόσιων και ιδιωτικών έργων και των μικρομεσαίων παραγωγικών επιχειρήσεων» σημείωσε ακόμη ο πρόεδρος του ΤΕΕ.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Κούκος, πρόεδρος της ΟΤΟΕ, είπε ότι «έγινε μια ουσιαστική συζήτηση με το Προεδρείο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για το φλέγον θέμα της Τράπεζας Αττικής, αλλά και γενικότερα για το τραπεζικό σύστημα.»

» Είναι πολύ θετικό ότι από πλευράς του ΤΕΕ δηλώθηκε ότι θα στηρίξουν την προοπτική και το μέλλον της Τραπέζης, γιατί για μας ο ρόλος της Τραπέζης Αττικής, σε αυτό το περιβάλλον το οικονομικό είναι αναντικατάστατος, μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στις τύχες της πραγματικής οικονομίας και υπό αυτή την έννοια η ΟΤΟΕ θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις κάθε προσπάθεια προς όλες τις κατευθύνσεις, προκειμένου να παίξει αυτόν τον ρόλο η Τράπεζα Αττικής και σαφέστερα να διαφυλαχθούν τα αποθεματικά και η περιουσία του ΤΣΜΕΔΕ, του ασφαλιστικού φορέα των μηχανικών.»

«Αποφασίστηκε κοινή δράση της ΟΤΟΕ με το ΤΕΕ και για τη διασφάλιση της απασχόλησης των εργαζομένων στην Τράπεζα. Προς αυτή την κατεύθυνση θέλουμε να δηλώσουμε και εμείς σαν ΟΤΟΕ ότι θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια και θα πάρουμε και πρωτοβουλίες προς όλους τους φορείς, προκειμένου όλοι να αντιληφθούν επιτέλους, και οι εποπτικοί φορείς και η Πολιτεία και η κυβέρνηση, τις δικές τους ευθύνες για να παίξει η Τράπεζα Αττικής τον ιδιαίτερο αναπτυξιακό ρόλο της και να μην δημιουργούνται συνολικότερα προβλήματα για την πορεία του τραπεζικού συστήματος» κατέληξε ο κ. Κούκος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024