Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
BMW X7 2018: Ο Κάιζερ των βαυαρικών SUV... με μορφή 7-Series

BMW X7 2018: Ο Κάιζερ των βαυαρικών SUV… με μορφή 7-Series

Το μεγαλύτερο και επταθέσιο SUV που θα τεθεί επικεφαλής της "Χ" γκάμας, συλλαμβάνεται από το φωτογραφικό φακό ως δοκιμαστικό πρωτότυπο, "φορώντας" το αμάξωμα της Σειράς 7.

Το μεγαλύτερο επταθέσιο SUV των Βαυαρών δίνει το στίγμα του, για πρώτη φορά, καθώς συνελήφθη από το φωτογραφικό φακό κατά τη διάρκεια πρώιμων δοκιμών εξέλιξης.

Αν και κάθε άλλο παρά SUV θυμίζει το δοκιμαστικό πρωτότυπο, μιας και ουσιαστικά πρόκειται για το αμάξωμα της Σειράς 7, τα παράξενα εξογκώματα στο καπό και στην οροφή που αναλαμβάνουν να προσομοιώσουν το αυξημένο βάρος και ύψος ενός SUV, αρκούν για να προδώσουν την ταυτότητά του, ως του κορυφαίου «Χ» μοντέλου, η εξέλιξη του οποίου έχει ήδη επιβεβαιωθεί και από την BMW.

Αναλυτικότερα, όπως είχε δηλώσει ο Norbert Reithofer, επικεφαλής του ομίλου ΒΜW, από το εργοστάσιο του Spartanburg στη Βόρεια Καρολίνα, στο πλαίσιο των εορτασμών για την 20χρονη παραγωγή αυτοκινήτων BMW σε αμερικανικό έδαφος, «…εξελίσσουμε ένα νέο και μεγαλύτερο Χ μοντέλο το οποίο θα παραχθεί στις ΗΠΑ και θα διατεθεί στην παγκόσμια αγορά».

Το μεγαλύτερο και πολυτελέστερο από την Χ5, SUV, θα αντιπαρατεθεί, στην Ευρώπη, στη νέα γενιά της Mercedes-Benz GL αλλά και σε μοντέλα της Range Rover, παρόλο που τα τελευταία δεν είναι επταθέσια.

Ωστόσο, όπως θα περίμενε κανείς η κύρια στόχευση της BMW X7 θα είναι η αμερικανική αγορά όπου και υπάρχει αυξημένη ζήτηση για μεγάλα SUV.

Προς το παρόν, η BMW δεν αποκαλύπτει στοιχεία που αφορούν τα χαρακτηριστικά της νέας Χ7, ωστόσο, η επικρατέστερη εκδοχή είναι ότι το νέο SUV θα έχει ως αφετηρία την ίδια πλατφόρμα με την νέα Σειρά 7.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την νέα πλατφόρμα της λιμουζίνας της BMW θα αξιοποιηθούν αλουμίνιο και ανθρακονήματα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, κάτι που στην περίπτωση της Χ7 θα σημαίνει ιδιαίτερα χαμηλό βάρος, σε σημείο που δεν αναμένεται να ξεπερνά κατά πολύ αυτό της Χ5.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, την γκάμα θα συνθέτουν V6, V8 αλλά και V12 μηχανικά σύνολα, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία μιας plug-in υβριδικής έκδοσης την οποία ως μηχανικό σύνολο, αρχικά, θα γνωρίσουμε στην Χ5 όπως έχει αφήσει να εννοηθεί η BMW παρουσιάζοντας το eDrive plug-in Hybrid Concept.

AUTOMEDIA

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024