Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιράκ: Δεκάδες νεκροί σε βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη

Ιράκ: Δεκάδες νεκροί σε βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στα βόρεια της Βαγδάτης σε συγκρούσεις και επιθέσεις αυτοκτονίας. Τουλάχιστον 15 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 44 τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας σε παγιδεύμενο αυτοκίνητο το βράδυ του Σαββάτου. Νωρίτερα σκοτώθηκαν άλλα 14 άτομα σε συγκρούσεις και επιθέσεις αυτοκτονίας.

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στα βόρεια της Βαγδάτης σε συγκρούσεις και επιθέσεις αυτοκτονίας.

Τουλάχιστον 15 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 44 τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας σε παγιδεύμενο αυτοκίνητο το βράδυ του Σαββάτου.

Νωρίτερα, τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν κοντά στη Μπακούμπα, 60 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της ιρακινής πρωτεύουσας, όταν σιίτες πολιτοφύλακες, πιστοί στην κυβέρνηση, άνοιξαν πυρ εναντίον του στρατιωτικού ασθενοφόρου στο οποίο επέβαιναν.

Οι πολιτοφύλακες «νόμιζαν ότι οι στρατιώτες ήταν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και ότι σκόπευαν να πραγματοποιήσουν επίθεση αυτοκτονίας με το ασθενοφόρο» δήλωσε αστυνομικός.

Ιατρική πηγή από το νοσοκομείο της Μπακούμπα επιβεβαίωσε τον θάνατο των τεσσάρων στρατιωτών.

Κατά την προέλασή τους στο Ιράκ οι τζιχαντιστές άρπαξαν πολλά οχήματα, στολές και όπλα του στρατού και τα χρησιμοποιούν συχνά για να εξαπολύουν επιθέσεις στις κυβερνητικές δυνάμεις.

Στη Μεσάχντα, περίπου 30 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, ένας καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σε λαϊκή αγορά, σκοτώνοντας επτά ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 25, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά.

Στο χωριό Ζαλάγια, κοντά στο Τικρίτ, μια πόλη υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, τρεις σιίτες πολιτοφύλακες σκοτώθηκαν μέσα σε σπίτι που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν άλλοι εννέα άνθρωποι.

Οι τζιχαντιστές παγιδεύουν συχνά τα σπίτια στις περιοχές από τις οποίες αποσύρονται για να δυσχεράνουν την ανακατάληψη των τομέων αυτών από τον στρατό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024