Κυριακή 12 Ιουλίου 2026
weather-icon 30o
ps. post
scriptum

Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν

Ελεύθεροι αφέθηκαν 27 όμηροι που κρατούσε η Μπόκο Χαράμ στο Καμερούν

Ελεύθεροι αφέθηκαν 27 όμηροι που κρατούσε η Μπόκο Χαράμ στο Καμερούν

Απελευθερώθηκαν 27 όμηροι στο Καμερούν που είχαν αιχμαλωτίσει ένοπλοι της Μπόκο Χαράμ, ανάμεσά τους δέκα Κινέζοι και η σύζυγος του αντιπροέδρου της χώρας. Οι 27 είχαν απαχθεί τον περασμένο Μάιο.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Απελευθερώθηκαν 27 όμηροι στο Καμερούν που είχαν αιχμαλωτίσει ένοπλοι της Μπόκο Χαράμ, ανάμεσά τους δέκα Κινέζοι και η σύζυγος του αντιπροέδρου της χώρας, σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας.

Οι κινέζοι εργάτες αιχμαλωτίστηκαν τον Μάιο κοντά την πόλη Ουάζα, 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Νιγηρία. Μεταξύ των απελευθερωθέντων είναι και η σύζυγος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης του Καμερούν, η οποία απήχθη από το σπίτι της τον Ιούλιο.

«Οι 27 όμηροι που είχαν απαχθεί στις 16 Μαΐου 2014 και τις 27 Ιουλίου 2014 από την πόλη Κολοφάτα παραδόθηκαν τη νύχτα στις αρχές του Καμερούν», ανέφερε ο πρόεδρος Πολ Μπίγια σε ανακοίνωσή του στο κρατικό ραδιόφωνο.

«Δέκα Κινέζοι, η σύζυγος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Αμαντού Άλι, ο “Λαμίντο” (τοπικός θρησκευτικός ηγέτης) της Κολοφάτα και μέλη των οικογενειών τους που είχαν απαχθεί είναι ασφαλή», πρόσθεσε χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες.

Το Καμερούν αρχικά είχε αφήσει την Μπόκο Χαράμ να χρησιμοποιεί το έδαφός του Απώτατου Βορρά ως βάση ανεφοδιασμού, στράφηκε εναντίον της οργάνωσης μετά τη διεθνή κατακραυγή που ξεσήκωσε η απαγωγή περισσότερων από 200 κοριτσιών στη Νιγηρία, στις 14 Απριλίου.

Εξάλλου φέτος η Μπόκο Χαράμ έχει εντείνει τις επιθέσεις της στο Καμερούν, αναγκάζοντας την κυβέρνηση της χώρας να αναπτύξει στρατεύματα στο βόρειο τμήμα της στα σύνορα με τη Νιγηρία, συμμετέχοντας στις διεθνείς προσπάθειες αντιμετώπισης της οργάνωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 12 Ιουλίου 2026
Cookies