Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το όνομα του καθηγητή Κ.Δημόπουλου στη Μονάδα Λιθοτριψίας του Σισμανόγλειου

Το όνομα του καθηγητή Κ.Δημόπουλου στη Μονάδα Λιθοτριψίας του Σισμανόγλειου

Σε Μονάδα Λιθοτριψίας Καθηγητού Κωνσταντίνου Α.Δημόπουλου θα μετονομαστεί η συγκεκριμένη μονάδα του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου σε εκδήλωση που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στις 13:00. Η κίνηση αυτή αποτελεί αναγνώριση της καθοριστικής συνδρομής του καθηγητή, τέως πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνου Δημόπουλου, στο να μετατραπεί το ίδρυμα αυτά σε σύγχρονο και πλήρες νοσοκομείο.

Σε Μονάδα Λιθοτριψίας Καθηγητού Κωνσταντίνου Α.Δημόπουλου θα μετονομαστεί η συγκεκριμένη μονάδα του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου σε εκδήλωση που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στις 13:00.

Η κίνηση αυτή αποτελεί αναγνώριση της καθοριστικής συνδρομής του καθηγητή, τέως πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνου Δημόπουλου, στο να μετατραπεί το ίδρυμα αυτά σε σύγχρονο και πλήρες νοσοκομείο.

Ο κ. Δημόπουλος φρόντισε να τοποθετηθούν όλες οι ειδικότητες και κυρίως να εφοδιαστεί σε σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό κατά τρόπο που η Ουρολογική Κλινική του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου να αναγνωριστεί από ειδική επιτροπή της Ευρώπης ως μία πλήρης και τέλεια Ουρολογική Κλινική.

Ο τεχνολογικός εξοπλισμός επιτεύχθηκε από κρατική χρηματοδότηση, αλλά και από χορηγούς που τους ευαισθητοποίησε ο κ. Δημόπουλος.

Εγκαταστάθηκε η πιο σύγχρονη ευρωπαϊκή ενδοσκοπική μονάδα με χρήματα που διέθεσε η αείμνηστη Μαρία Κουλουκουντή. Η μονάδα λιθοτριψίας ήταν μεταξύ των πρώτων που εγκαταστάθηκαν στον ευρωπαϊκό χώρο. Με τον τρόπο αυτό οι άρρωστοι με λιθίαση του νεφρού, μία πολύ επώδυνη πάθηση που υποβάλλονταν σε δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις, έπαψαν να χειρουργούνταν διότι οι λίθοι διαλύονταν πλέον μέσα σε μία ειδική μπανιέρα.

Ο κ. Δημόπουλος στο Σισμανόγλειο προσέφερε τις υπηρεσίες του και ως θεράπων γιατρός, αλλά και ως μέλος του ΔΣ.

Για την τιμητική αυτή απόφαση του ΔΣ ελήφθη υπόψη το πολύτιμο και ανεκτίμητο έργο που προσέφερε ο κ. Δημόπουλος ως διευθυντής του χειρουργικού Τομέα, Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής (για τρεις θητείες), πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών (1997-2000), πρόεδρος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (2001-2009), Επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας.

Στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών θα μπορούσε ιδιαίτερα να επισημανθεί το ότι φρόντισε, μεταξύ άλλων:

  • για την ανακαίνιση της αριστερής πτέρυγας του Πανεπιστημίου Αθηνών με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
  • για την αγορά του νεοκλασικού κτιρίου στη Σίνα και Ακαδημίας , στο οποίο εγκαταστάθηκαν διάφορες υπηρεσίες της Νομικής Σχολής
  • για τη σύναψη δανείου με την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων για την αποπεράτωση του κτιρίου του Μαθηματικού Τμήματος και την ανακαίνιση της Νομικής Σχολής
  • για την ίδρυση και λειτουργία παιδικού σταθμού στην Πανεπιστημιούπολη

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου είναι δικό του δημιούργημα. Ξεκίνησε έχοντας μόνο το Προεδρικό Διάταγμα ίδρυσής του και κατόρθωσε με την κινητοποίηση των Πελοποννησίων ευεργετών να το λειτουργήσει και να το κάνει αυτόνομο μέσα σε 10 χρόνια.

Το συνολικό επιστημονικό του έργο, οι δημοσιεύσεις πρωτότυπων και ερευνητικών εργασιών, η παρουσία του στο διεθνή επιστημονικό χώρο αποδεικνύεται και από το ότι η Εθνική Γαλλική Ιατρική Ακαδημία τον επέλεξε μετά από διεθνή διαγωνισμό και μυστική ψηφοφορία ως αντεπιστέλλον μέλος της.

Η συλλογική κοινωνική του προσφορά, η παρουσία του στο διεθνή χώρο, η προσωπικότητά του και το ήθος του αποδεικνύεται και από το ότι ο τέως πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Μιτεράν του έχει απονείμει τον τίτλο της Λεγεώνας της Τιμής.

Η προσπάθειά του για τη δημιουργία φιλικών σχέσεων μεταξύ των χωρών και με έμβλημα του ότι «η πένα είναι πιο δυνατή από το ξίφος», είχε ως αποτέλεσμα την πραγματοποίηση πολλών πολιτισμικών εκδηλώσεων ιδιαίτερα με τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Με δική του πρωτοβουλία δημιουργήθηκε στο Πολιτικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών ειδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα για φοιτητές αυτών των χωρών, χρηματοδοτούμενο εξ’ολοκλήρου από την ΕΕ. Για τη συμβολή του στην ενδυνάμωση των πολιτισμικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας του απονεμήθηκε το βραβείο Ιπεκτσί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024