Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπακογιάννη: Καταθέτει τροπολογία για μείωση των αντικειμενικών αξιών κατά 30%

Μπακογιάννη: Καταθέτει τροπολογία για μείωση των αντικειμενικών αξιών κατά 30%

Την πρόθεσή της να καταθέσει τροπολογία, που θα προβλέπει μείωση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων κατά 30%, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη. Μαζί με την χώρα, σώσαμε και τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Νίκος Σηφουνάκης. Παρακολουθήστε ζωντανά τη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Την πρόθεσή της να καταθέσει τροπολογία, που θα προβλέπει μείωση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων κατά 30%, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Σκοπός, όπως είπε η κ. Μπακογιάννη, είναι η άρση του αδιεξόδου με τον ΕΝΦΙΑ και ο εξορθολογισμός της φορολογίας ακινήτων. «Δεν πιστεύω ότι η υπερφορολόγηση θα φέρει έσοδα. Πιστεύω αντίθετα ότι με τη μειωμένη φορολογία θα υπάρχουν αυξημένα έσοδα» είπε η κ. Μπακογιάννη και ανέφερε ότι θα καταθέσει την τροπολογία, η οποία θα προβλέπει 30% μείωση στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Στόχος, όπως είπε, είναι η αντικειμενική αξία να φθάσει πιο κοντά στη σημερινή εμπορική αξία, το φορολογικό σύστημα να γίνει πιο ορθολογικό και να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Αναφερόμενη στην πρόταση εμπιστοσύνης, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι θα ψηφίσει «ναι» γιατί δεν πρέπει η χώρα να επιστρέψει στο λαϊκισμό. «Αυτή τη μάχη με τον λαϊκισμό, η Ελλάδα την έχει πληρώσει ιστορικά, πολλές φορές στο παρελθόν, πολύ ακριβά. Είναι η ώρα λοιπόν, λέγοντας αλήθειες, να μην διακινδύνευσουμε τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες έχουν γίνει και αυτές που πρέπει να γίνουν ακόμα.

» Είναι ανάγκη, η Ελλάδα να πάει μπρος και όχι πίσω. Κάποτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε πει κάτι που θέλω να επαναλάβω: ‘το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι αν θα πάμε δεξιά ή αριστερά’. Να πω εγώ σήμερα πως το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι αν θα κραδαίνουμε το Μνημόνιο ή το αντιμνημόνιο. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι αν θα πάμε μπρος ή πίσω. Ε, εμείς λοιπόν που ψηφίζουμε αυτή την κυβέρνηση είμαστε αποφασισμένοι να πάμε μπρος» είπε η κ. Μπακογιάννη.

Μητσοτάκης: Συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις

Αποφασισμένος να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για «ανεύθυνη και λαϊκίστικη πολιτική και πειραματικούς αριστερισμούς», με κίνδυνο όπως είπε «να γίνει η Ελλάδα Αργεντινή και Βενεζουέλα, χωρίς όμως πετρέλαιο».

Ιδιαίτερα καυστικός εμφανίστηκε για τον τρόπο, με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει «το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών, υπογραμμίζοντας ότι με ευκολία ακυρώνει τον διαγωνισμό, χωρίς να καταθέτει εναλλακτικό σχέδιο και πετάει το μπαλάκι στους δήμους».

«Αυτή είναι η πρώτη δοκιμασία σας στην άσκηση εξουσίας, ο προάγγελος της διακυβέρνησής σας. Αυτό είναι ένα δείγμα ανευθυνότητας που οδηγεί στην αποτυχία» σημείωσε.

Ακόμα, απέδωσε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παλινωδίες και κυνήγι μαγισσών στο θέμα των πλαστών πιστοποιητικών και έκανε λόγο για «οχλαγωγία συνδικαλιστών», τονίζοντας ότι αυτό που διεκδικεί ο ίδιος είναι η επιστροφή στη νομιμότητα.

Και ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας: «Η διοικητική μεταρρύθμιση και ο εκσυγχρονισμός του κράτους θα προχωρήσει. Είμαι αποφασισμένος να χαράξω τη γραμμή που θα μάς χωρίζει από το παρελθόν και θα περίμενα σε αυτή την προσπάθεια να βρω αρωγούς. Θέλουμε αρωγούς τους δημοσίους υπαλλήλους και δεν θα συμβιβαστούμε αν δεν ολοκληρώσουμε το σχέδιό μας όχι μέχρι τον Φεβρουάριο αλλά το 2016, όταν τότε θα λήξει η συνταγματική θητεία της κυβέρνησης».

Σηφουνάκης: Μαζί με την χώρα σώσαμε και τον ΣΥΡΙΖΑ

Με αιχμές προς την ηγεσία του κόμματός του μίλησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης. «Στο κόμμα μου υπάρχουν ευθύνες. Γιατί ακόμα δεν έχει εξηγηθεί πώς η χώρα, μετά το ανθηρό 2004, έφθασε στο 2009 και από τότε στα Μνημόνια. Αρνούμαστε, στο όνομα της διατήρησης της κυβερνητικής συνοχής, έστω σε ένα ολιγοσέλιδο κείμενο να καταγράψουμε πώς διπλασιάστηκε το χρέος και πενταπλασιάστηκε το έλλειμμα, σε μια πενταετία. ‘Σώσαμε τη χώρα’, διακηρύττουμε, ναι, αλλά σώσαμε και τη Νέα Δημοκρατία και τον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ, για να μην λησμονούμε ότι επί 40 χρόνια τα εκλογικά του ποσοστά ήταν 3 έως 5%».

Επίσης, τάχθηκε υπέρ των ευρύτερων πλειοψηφιών που θα ανοίξουν τον δρόμο για τις απαιτούμενες τομές. «Θα έρθει μια στιγμή, όπως είπε και ο Σπύρος Λυκούδης, που κανείς, όποιος και αν είναι κυβέρνηση, δεν θα μπορεί να κάνει καμία τομή. Δεν θα έχει εκείνη την πλειοψηφία που θα του επιτρέπει να κάνει αυτά που έχει εξαγγείλει».

Την πεποίθηση ότι οι ΑΝΕΛ, μετά τις εκλογές, θα έχουν ρόλο εγγυητή σε μια μεγάλη κυβερνητική συμμαχία εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Τέρενς Κουίκ, αν και πρόσθεσε ότι σε αυτή την κυβερνητική συμμαχία θα μετέχουν όλα τα κόμματα και αυτά της συγκυβέρνησης, χωρίς, όμως, τις σημερινές ηγεσίες.

«Όλοι οι υπουργοί μέχρι τώρα έχουν κάνει προεκλογικές ομιλίες. Απολογισμό και εξαγγελίες. Και ρωτώ: Γιατί πρέπει να περιμένουμε τις πρόωρες εκλογές, τους πρώτους μήνες του 2015, όπως είπε, χθες ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Αναφέρομαι στον αντιπρόεδρο των υποβρυχίων. Που του δώσατε εσείς της ΝΔ συγχωροχάρτι για το θέμα αυτό. Με τόσες προεκλογικές ομιλίες, γιατί δεν κάνουμε και τις εκλογές τώρα για να τελειώνουν τα βάσανα του κόσμου και της αγοράς που δεν αντέχει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Δείχνει ότι με αυτά που λέτε οι υπουργοί είστε έτοιμοι για εκλογές», ανέφερε ο κ. Κουίκ.

Και πρόσθεσε: «Σας διαβεβαιώ ότι και εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε ακόμη περισσότερο έτοιμοι. Γιατί εκτός από την αυριανή καταψήφιση, γιατί θα πούμε όχι στην πρόταση εμπιστοσύνης, δεν θα μας βρείτε πελάτες στα 180 κουκιά για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Θα μας βρείτε μετά τις κάλπες, ως εγγυητές μιας μεγάλης κυβερνητικής συμμαχίας από όλες τις δυνάμεις που θα προκύψουν μετά τις κάλπες, από όλα τα κόμματα και αυτά της συγκυβέρνησης, που δεν θα έχουν τους σημερινούς αρχηγούς τους. Ο λαός θέλει πλατιά συναίνεση, θα είμαστε εγγυητές για εθνικά θέματα, ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας».

Στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία αναφέρθηκε η βουλευτής του κόμματος Θεανώ Φωτίου. Σύμφωνα με τα όσα είπε, στον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ εντάσσεται ο ενιαίος χώρος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας, η επιστροφή των απολυμένων φυλάκων, διοικητικών και εκπαιδευτικών, αλλά και η καθιέρωση πρωινού και μεσημεριανού στα σχολεία, καθώς και βραδινή λειτουργία των σχολείων ως χώρων πολιτισμού.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε επίσης πως το κόμμα της θα δημιουργήσει «τον ενιαίο χώρο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας, δηλαδή έναν χώρο δημόσιο δωρεάν, όπου θα συνεργάζονται τα δημόσια ερευνητικά κέντρα και τα δημόσια ΑΕΙ».

Την ανάγκη να μην εγκλωβιστεί ο λαός στην κάλπικη αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δημιουργεί τεχνητή πόλωση. «Προκαλείτε τεχνητή πόλωση για να κρύψετε αυτό που όλο και περισσότερο γίνεται εμφανές κάθε ημέρα, ότι συγκλίνετε στο κοινό στρατηγικό πλαίσιο ανεξάρτητα από το μίγμα διαχείρισης.

» Στοχεύετε να αποπροσανατολίζετε τα πλατιά λαϊκά στρώματα από τον κύριο, τον πραγματικό αντίπαλο, δηλαδή τους στόχους του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προωθούνται με ταχύτατους ρυθμούς ματώνοντας τον λαό» είπε ο κ. Μωραΐτης.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε ότι «είναι ο πιο καλός μαθητής του κεφαλαίου. Δίνει καθημερινά απανωτές εξετάσεις και κάνει αγωνιώδεις προσπάθειες για να αποδείξει ότι μπορεί να γίνει εξίσου ή ακόμα και καλύτερος διαχειριστής για τα συμφέροντα του κεφαλαίου».

Την περιφερειάρχη Αττική Ρένα Δούρου υπερασπίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής έναντι της κριτικής που δέχθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο για το θέμα των απορριμμάτων.

«Να ξέρετε καλά ότι η Περιφέρεια Αττικής ακολουθεί στο θέμα των απορριμμάτων τη διεθνή πρακτική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Θα τηρηθεί η νομιμότητα, σε όλο της το μήκος και πλάτος. Να το ξέρει πολύ καλά και η κυβέρνηση και οι εργολάβοι» τόνισε ο κ. Κοντονής.

«Ναι» στην εθνική συνεννόηση στη βάση εθνικού αρραγούς μετώπου για το χρέος, και «όχι» στη βάση του «σκίζω τα μνημόνια» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να εκβιάσει εθνικές εκλογές ενόψει της προεδρικής εκλογής, καθώς φοβάται ότι έως το 2016 τα μνημόνια θα είναι μακρινό παρελθόν και τότε θα ξαναγυρίσει στις παραδοσιακές του ρίζες με τους «μπαχαλάκηδες». Τόνισε επίσης με κατηγορηματικό τρόπο ότι «η αξιοποίηση των λιμένων δεν σημαίνει και ξεπούλημα, όπως κάποιοι υποστηρίζουν».

«Ξεκινήσαμε την αξιοποίησή τους. Δεν πουλάμε γη. Τη διαχείριση πουλάμε. Δεν θα παραχωρήσουμε τον έλεγχο του Δημοσίου» είπε.

Ψήφο ειλικρίνειας, ευθύνης και σταθερότητας απέναντι στην ανευθυνότητα καλείται να δώσει η Βουλή, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για επικίνδυνη ανευθυνότητα, ασάφεια και ομιχλώδεις και καιροσκοπικές εξαγγελίες, που δημιουργούν-όπως είπε-μεγάλη αστάθεια, επικίνδυνη για τη χώρα και τους έλληνες πολίτες.

Από την πλευρά της η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ήρθε η ώρα για μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση. «Δεν έχει συμβεί στην ιστορία, οι πολιτικές δυνάμεις που ευθύνονται για την καταστροφή σε αυτόν τον τόπο να προβάλλονται ότι είναι οι σωτήρες του» είπε η κ. Ρεπούση τονίζοντας ότι στις Δημοκρατίες υπάρχει εναλλαγή στη διακυβέρνηση. Εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα, η Αριστερά να μη χάσει την ιστορική της ευκαιρία.

Ραντεβού «στα αλώνια το 2016» έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος, εκτιμώντας ότι τότε θα γίνουν οι εκλογές. Ταυτόχρονα προέτρεψε τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να κρατήσουν τότε μικρό καλάθι διότι τα… κεράσια θα είναι λίγα για τον ΣΥΡΙΖΑ και οι δημοσκοπήσεις θα μείνουν στο χρονοντούλαπο».

«Δεν μπορώ να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του ανεξάρτητου δημοκρατικού βουλευτή Κοζάνης, Γιώργου Κασαπίδη, ο οποίος ωστόσο τόνισε ότι «είναι δύσκολο το έργο της κυβέρνησης, συνεπικουρώ».

«Θεσμοθετημένη παράσταση», χαρακτήρισε την αντιπαράθεση στη Βουλή, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη. «Ανάπτυξη για την εργατική τάξη μέσα στη στρούγκα δεν μπορεί να γίνει. Στο σύνολο της εργατικής τάξης ο δρόμος είναι ένας και ευτυχώς υπάρχει το ΚΚΕ να τον δείχνει», ανέφερε η βουλευτής.

Υπέρ της εθνικής συνεννόησης τάχθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και πορότεινε, ως δείγμα συνεννόησης, όπως είπε, να εγγραφεί στον προϋπολογισμό το κατοχικό δάνειο που οφείλει η Γερμανία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024