Στους δρόμους της Γερμανίας ισλαμιστές με μαχαίρια κατά Κούρδων και Γεζίντι
Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν ανάμεσα σε μέλη των κοινοτήτων Κούρδων και Γεζίντι και σε ισλαμιστές, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τουλάχιστον 23 άνθρωποι στο Αμβούργο και στο Τσέλε της Κάτω Σαξονίας.
Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν ανάμεσα σε μέλη των κοινοτήτων Κούρδων και Γεζίντι και σε ισλαμιστές, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τουλάχιστον 23 άνθρωποι στο Αμβούργο και στο Τσέλε.
Στο Αμβούργο, οι συγκρούσεις ξεκίνησαν το βράδυ, στο περιθώριο διαδήλωσης των Κούρδων κατά της σφαγής που διαπράττεται από το Ισλαμικό Κράτος στο Κομπανί.
Περίπου 75 διαδηλωτές «πιθανόν Κούρδοι», σύμφωνα με την αστυνομία, συγκεντρώθηκαν στη συνέχεια γύρω από ένα τζαμί της πόλης, απέναντι από περίπου 50 ισλαμιστές.
Η αστυνομία εμπόδισε σε πρώτη φάση τις συγκρούσεις, αλλά οι δύο ομάδες ενισχύθηκαν στη συνέχεια για να φθάσουν από τη μια και την άλλη πλευρά περίπου τα 400 άτομα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Αμβούργου.
Τα δύο στρατόπεδα συγκρούσθηκαν σε μικρές ομάδες στη διάρκεια της νύκτας. Μερικοί και στις δύο πλευρές κρατούσαν ρόπαλα και μαχαίρια.
Στο Τσέλε της Κάτω Σαξονίας, οι συγκρούσεις έφεραν αντιμέτωπα μέλη της κοινότητας των γεζίντι, μιας κουρδόφωνης μειονότητας που είναι πολύ παρούσα στην περιοχή αυτή, με ισλαμιστές τσετσενικής καταγωγής, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, η οποία έγινε επίσης στόχος επιθέσεων με πέτρες, μπουκάλια ή ρόπαλα.
Εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τέσσερις αστυνομικοί, τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Γεραπετρίτης: Βλέπει «νίκες» στην εξωτερική πολιτική – Τι είπε για F 35 και casus belli
- Πώς αντέδρασε ο προπονητής της Νορβηγίας για τη spider-cam: «Η μπάλα πέφτει ευθεία από τον ουρανό» (vid)
- Άτυπη οικονομία: Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα και προστασία – Πρωτιά της Ελλάδας
- Γιατί η Σοσάνα Ζούμποφ θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τη δημοκρατία;
- Ασπρόπυργος: Πέθανε ένας από τους τρεις πολυεγκαυματίες από τη φωτιά
- ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: «Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να λειτουργεί με αυτόματο πιλότο»
- Η FIFA πήρε θέση για το γκολ της Αγγλίας και την spider-cam: «Ο αισθητήρας δεν κατέγραψε κάποια επαφή»
- Μητσοτάκης: Αυτοέπαινοι για τις συλλήψεις για Marfin – Πανηγυρισμοί για τη μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442