Αλλαγές σε κόκκινα δάνεια, ΦΠΑ, ΓΓΔΕ και ΑΕΠ ζητά η τρόικα
Την αναθεώρηση του στόχου για την ανάπτυξη το 2015 από το 2,9% του ΑΕΠ στο 2,5%, την εξαίρεση των μεγάλων επιχειρήσεων οφειλετών από τη ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια», τη θεσμική αυτονόμηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, αλλά και την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ που ισχύει σήμερα στα νησιά, ζήτησαν την Τρίτη από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη οι επικεφαλής της τρόικας.
Την αναθεώρηση του στόχου για την ανάπτυξη το 2015 από το 2,9% του ΑΕΠ στο 2,5%, την εξαίρεση των μεγάλων επιχειρήσεων οφειλετών από τη ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια», τη θεσμική αυτονόμηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, αλλά και την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ που ισχύει σήμερα στα νησιά, ζήτησαν χθες από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη οι επικεφαλής της τρόικας.
Η τρόικα ζήτησε μάλιστα να εξαιρεθούν από τη ρύθμιση για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου και των τραπεζών, κάτι που αφήνει εκτός ρύθμισης 1.000 μεγάλες επιχειρήσεις.
Ακόμη, ο Ν. 3832/2010 προβλέπει πως ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΕΛΣΤΑΤ δύνανται να παυτούν με απόφαση του οργάνου που τους διόρισε, για αδυναμία άσκησης των καθηκόντων τους λόγω κωλύματος, νόσου ή αναπηρίας ή για σπουδαίο λόγο που αφορά στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, όπως ιδίως η αποκάλυψη εμπιστευτικών θεμάτων, για τα οποία έλαβαν γνώση κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ή η κατάχρηση της θέσης τους για ίδιο, προσωπικό ή εμπορικό όφελος.
Ειδικά το ΔΝΤ, ζητά τη συνολική αλλαγή του καθεστώτος ΦΠΑ, με ανακατατάξεις στους συντελεστές , κάτι που η ελληνική πλευρά προσπαθεί να αποφύγει μέσω επιστημονικής τεκμηρίωσης την οποία έχει αναλάβει ο επικεφαλής του ΣΟΕ Χριστόδουλος Στεφανάδης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ποιοι μπαίνουν στις 72 δόσεις της εφορίας για ληξιπρόθεσμα χρέη – Πότε χάνεται η ρύθμιση
- Καύσωνας στη Γαλλία: 37 διαμερίσματα σε «κόκκινη επιφυλακή» – Ο πύργος του Άιφελ και μουσεία κλείνουν νωρίς
- Ολυμπιακός: Το ενδιαφέρον της Ντουμπάι BC για τον Γουόκαπ και τα δεδομένα για την παραχώρησή του
- Όταν η Chanel συνάντησε τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και τα παραμύθια την υψηλή ραπτική
- Μειώνεται αργά το ψηφιακό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών, αλλά εκατομμύρια γυναίκες παραμένουν χωρίς κινητό
- Καιρός: Έρχεται ζέστη, όχι καύσωνας -Τι δείχνουν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία για το επόμενο 10ήμερο
- Τβέντε – ΠΑΟΚ 3-2: Με κενά στην άμυνα ο δικέφαλος, τραυματίστηκε ο Ελουστόντο (vid)
- «Σπερμαγεδδών»: Σε κρίση η ανδρική γονιμότητα, προειδοποιούν οι επιστήμονες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442