Παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του Στ.Μπούκουρα ο Αλέξης Κούγιας
Παραιτείται ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας από την υπεράσπιση του βουλευτή, κατηγορουμένου, προσωρινά κρατούμενου για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιου Μπούκουρα. Ο ποινικολόγος με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι παραιτείται «για λόγους προσωπικής και επαγγελματικής αξιοπρέπειας» από την υπεράσπιση του κ. Μπούκουρα.
Παραιτείται ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας από την υπεράσπιση του βουλευτή, κατηγορουμένου, προσωρινά κρατούμενου για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιου Μπούκουρα.
Λίγες ημέρες πριν την υποβολή της πρότασης του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου στο Συμβούλιο Εφετών για την παραπομπή ή μη των περίπου 80 κατηγορουμένων για την παράνομη δράση της Χρυσής Αυγής, ο ποινικολόγος με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι παραιτείται «για λόγους προσωπικής και επαγγελματικής αξιοπρέπειας» από την υπεράσπιση του κ. Μπούκουρα, που εκλέχθηκε βουλευτής Κορινθίας με τη Χρυσή Αυγή.
Ο βουλευτής είναι ανεξάρτητος από τον περασμένο Μάρτιο, όντας ήδη προσωρινά κρατούμενος από τον Ιανουάριο.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Κούγια για την παραίτηση του από την εκπροσώπηση του βουλευτή έχει ως εξής:
«Παρά τις εντελώς αντίθετες προσωπικές, πολιτικές και κοινωνικές μου πεποιθήσεις, ανέλαβα την υπεράσπιση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιου Μπούκουρα, διότι με έπεισε ότι η παρουσία του στο κόμμα της Χρυσής Αυγής ήταν εντελώς περιστασιακή και οφείλετο μόνο στο πάθος του να διακριθεί πολιτικά. Η διαγραφή του από το κόμμα της Χρυσής Αυγής ήταν μια επιβεβαίωση της επιλογής μου.
» Σήμερα, εκ λόγων προσωπικής και επαγγελματικής αξιοπρέπειας, παραιτούμαι από την θέση του συνηγόρου υπερασπίσεως του Ευστάθιου Μπούκουρα.
» Τους λόγους της παραιτήσεως μου δεν είναι δυνατόν να δημοσιοποιήσω, εξαιτίας του απορρήτου της σχέσεως δικηγόρου και κατηγορουμένου, το οποίο επιβάλλει ο Κώδικας Δικηγόρων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Υεμένη: Τουλάχιστον 16 κυβερνητικοί στρατιωτικοί νεκροί σε επίθεση των Χούθι
- Με «καπετάνιο» Χάαλαντ: Οι Νορβηγοί έκαναν… κουπί μετά την ιστορική πρόκριση επί της Βραζιλίας (vid)
- Βενεζουέλα: «Δεν θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη», διαβεβαιώνει η Ροντρίγκες, ενώ ξεχειλίζει η οργή των πολιτών
- LIVE: Μεξικό – Αγγλία
- Ο Τραμπ εξαπολύει νέα φραστική επίθεση στη Μελόνι
- Μουντιάλ 2026: Οι ενδεκάδες για Μεξικό και Αγγλία – Στον πάγκο ο Πινέδα
- Επίσημο: Ο Νεϊμάρ αποχωρεί από την εθνική Βραζιλίας (vid)
- Ουκρανία: Νέα μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με drones και πυραύλους στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της χώρας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442