Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ήττα του Παναθηναϊκού στο Εστορίλ, μόνο με θαύμα η Ευρώπη...

Ήττα του Παναθηναϊκού στο Εστορίλ, μόνο με θαύμα η Ευρώπη…

Ο τραγικός σε όλες τις γραμμές, Παναθηναϊκός, ηττήθηκε 2-0 από την Εστορίλ στην Πορτογαλία, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου του Europa League. Η δεύτερη σερί ήττα για το «τριφύλλι» και πρώτη νίκη των Ιβήρων, προήλθε από τα τέρματα των Κλέμπερ (52΄) και Αμάντο (66'). Αναστασίου: «Κάναμε χαζά λάθη».

Ο τραγικός σε όλες τις γραμμές, Παναθηναϊκός, ηττήθηκε 2-0 από την Εστορίλ στην Πορτογαλία, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου του Europa League. Η δεύτερη σερί ήττα για το «τριφύλλι» και πρώτη νίκη των Ιβήρων, προήλθε από τα τέρματα των Κλέμπερ (52΄) και Αμάντο (66′).

Ο Παναθηναϊκός έμεινε χωρίς νίκη για 7η φορά σε ισάριθμα ευρωπαϊκά εκτός έδρας παιχνίδια που έδωσε σε φάση ομίλων, ενώ η σημερινή ήταν η 5η σερί ήττα του σε αγώνες ομίλων. Ήττα από μία ομάδα που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν εύκολη «λεία» για τους «πράσινους», οι οποίοι σε ένα ακόμη ματς έδειξαν τα πολλά κενά που έχουν σε όλες τις γραμμές τους και την έλλειψη ποιότητας, μιας και οι παίκτες που υποτίθεται ότι τη διαθέτουν (Πράνιτς, Πέτριτς, Μπαϊράμι) ήταν γι΄ άλλη μια φορά…εκτός αγώνα.

Τα πρώτα 45 λεπτά στο «Αντόνιο Κοΐμπρα ντα Μότα» του Εστορίλ κύλησαν με τις δύο ομάδες να δίνουν γρήγορο ρυθμό στο ματς, αλλά από κει και πέρα οι παίκτες έκαναν πολλά λάθη και οι φάσεις στις δύο περιοχές ήταν ελάχιστες.

Σε γενικές γραμμές, ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα, δεν απειλήθηκε σχεδόν καμία φορά από τους γηπεδούχους, ωστόσο, το πρόβλημα στη μεσαία γραμμή ήταν εμφανέστατο για την ελληνική ομάδα.

Ο Πέτριτς ήταν αποκομμένος από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, δεν τροφοδοτήθηκε, ενώ από τα άκρα ο Μπαϊράμι προσπάθησε στο ξεκίνημα, αλλά κουράστηκε γρήγορα, ενώ ο Ντίνας, που ήταν ο πιο κινητικός παίκτης του Παναθηναϊκού, δεν βρήκε τους διαδρόμους για να απειλήσει καθώς έβρισκε μπροστά του αρκετά οργανωμένη την άμυνα των Πορτογάλων.

Με πολλά αβίαστα λάθη από την πλευρά του Παναθηναϊκού ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Οι «πράσινοι» χωρίς να πιέζονται ιδιαίτερα «πουλούσαν» διαρκώς τη μπάλα και το…πλήρωσαν. Ο Σεμπά έκλεψε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή απέφυγε το Σίλντενφελντ και έδωσε έτοιμο γκολ στον Κλέμπερ, ο οποίος σα σε προπόνηση έκανε το 1-0 στο 52′.

Προσπάθησε να αντιδράσει ο Παναθηναϊκός από τη «ψυχρολουσία» που δέχτηκε, είχε δύο φάσεις στα επόμενα λεπτά με τους Πέτριτς και Καρέλη, αλλά δεν έφτασε στην ισοφάριση. Τα λάθη για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου δε σταμάτησαν, παρά την είσοδο των Δώνη και Καρέλη στο ματς, ούτε η αλλαγή συστήματος (4-4-2) έφερε αποτέλεσμα. Οι «πράσινοι» ήθελαν, αλλά δε μπορούσαν, με συνέπεια να δεχτούν και δεύτερο γκολ στο 66′.

Από τη σέντρα του Κλέμπερ, ο Αμάντο βγήκε…κρυφός κυνηγός και με κεφαλιά «έγραψε» το 2-0, σκορ που έμεινε έως το τέλος του ματς και που δικαιολογημένα πανηγύρισαν οι γηπεδούχοι. Στο 88΄ ο Ατζαγκούν σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με το Βάγκνερ κατάφερε να στείλει τη μπάλα πάνω στο γκολκίπερ της Εστορίλ, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό, ο Παναθηναϊκός ψάχνει ένα θαύμα για να προκριθεί στους «32» της διοργάνωσης, καθώς ακολουθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Αϊντχόφεν.

Διαιτητής: Σερζ Γκουμιενί (Βέλγιο)

Κίτρινες: Νάνο

ΕΣΤΟΡΙΛ (Ζοζέ Κουσέιρο): Βάγκνερ, Ταβάρες, Λουίς, Ράφαελ, Νασιμέντο, Εσίτι, Καμπρέρα, Αμάντο (78΄ Φελίπε Γκονσάλβες), Τοσέ (63΄ Κούκα), Λόπες (46΄ Κλέμπερ), Σεμπά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου):
Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Ζέκα, Μπούρμπος, Ατζαγκούν, Ντίνας (55΄ Δώνης), Πράνιτς (75΄ Λαγός), Μπαϊράμι (46΄ Καρέλης), Πέτριτς.


Αναστασίου: «Κάναμε χαζά λάθη»

Μετά το τέλος αγώνα, ο Γιάννης Αναστασίου, έκανε την αυτοκριτική του Παναθηναϊκού, παραδεχόμενος ότι ήταν η χειρότερη εφετινή εμφάνιση της ομάδας και η ήττα από την Εστορίλ ήρθε δίκαια.

«Ήμασταν πολύ κατώτεροι του μετρίου. Σε κανένα σημείο δεν πιάσαμε τα επίπεδα απόδοσης που μπορούμε. Όταν δεν είσαι αυτός που πρέπει, κοστίζει. Πάνω απ’ όλα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας γιατί πήραμε ένα πολύ καλό μάθημα. Ήταν άσχημο, αλλά τα λάθη κοστίζουν σε αυτό το επίπεδο, Όταν σε αυτό το επίπεδο πέντε – έξι παίκτες σου βρίσκονται κάτω απ’ τα στάνταρ τους, τότε κοστίζει. Πρέπει να κοιτάξουμε τον εαυτό μας, να κάνουμε τα πράγματα που λέμε και προσπαθούμε για το καλύτερο. Σήμερα δεν προσπαθήσαμε καθόλου.

Κάνουμε λάθη. Σήμερα κάναμε ατομικά λάθη από τα οποία ήρθαν τα γκολ. Δουλεύουμε συνέχεια. Όταν υπάρχει έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και γίνονται και χαζά λάθη, είναι δύσκολο να αντεπεξέλθεις. Θα συνεχίσουμε με πολλή δουλειά και το κεφάλι κάτω. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, ειδικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Όσο για την πρόκριση, τα πάντα μπορούν να συμβούν στο ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολα τα πράγματα, όμως έχουμε ακόμα τέσσερα ματς και όλα μπορούν να συμβούν. Το πληρώνεις όταν ξεγράφεις αυτή την ομάδα… Στα δύσκολα, παρουσιαζόμαστε δυνατοί».

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Ντιναμό Μόσχας 2 2 0 0 3-1 6
Αϊντχόφεν 2 1 0 1 1-1 3
Εστορίλ 2 1 0 1 2-1 3
Παναθηναϊκός 2 0 0 2 1-4 0

Δείτε την περιγραφή όλων των ελληνικών αγώνων…

Live Blog Οι ελληνικές ομάδες στη 2η «στροφή» του Europa League

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024