Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο υψηλό σημείωσε η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου

Νέο υψηλό σημείωσε η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου

Στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαΐου σκαρφάλωσε η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου την Τρίτη, επεκτείνοντας το πρόσφατο ράλι. Οι αγορές ανησυχούν ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για πρόωρη έξοδο από το μνημόνιο θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο όσον αφορά την αποπληρωμή των ιδιωτών επενδυτών, σημειώνει το Reuters. Πιο καθησυχαστικοί άλλοι αναλυτές τονίζουν ότι η εξέλιξη δεν συνδέεται σε τόσο μεγάλο βαθμό με τις αποφάσεις και τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαΐου σκαρφάλωσε η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου την Τρίτη, επεκτείνοντας το πρόσφατο ράλι.

Σύμφωνα με το Tradeweb, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε κατά 24 μονάδες βάσης στο 6,76%.

Οι αγορές ανησυχούν ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για πρόωρη έξοδο από το μνημόνιο θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο όσον αφορά την αποπληρωμή των ιδιωτών επενδυτών, σημειώνει το Reuters.

Άλλοι αναλυτές είναι καθησυχαστικοί τονίζοντας ότι η εξέλιξη αυτή δεν συνδέεται σε τόσο μεγάλο βαθμό με τις αποφάσεις και τις εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά επηρεάζεται από άλλους παράγοντες, όπως από τις επερχόμενες αλλαγές στο κύκλο διακανονισμού των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όσο και από τις αναδιαρθρώσεις διεθνών χαρτοφυλακίων υπό το βάρος των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής σε ΗΠΑ και Ευρωζώνη.

Σε κάθε περίπτωση πάντως όλα αυτά είναι ενδεικτικά του απρόβλεπτου των αγορών και των πιέσεων που μπορούν να ασκήσουν ανατρέποντας εν ριπή οφθαλμού τα δεδομένα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024