Νέο υψηλό σημείωσε η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου
Στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαΐου σκαρφάλωσε η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου την Τρίτη, επεκτείνοντας το πρόσφατο ράλι. Οι αγορές ανησυχούν ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για πρόωρη έξοδο από το μνημόνιο θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο όσον αφορά την αποπληρωμή των ιδιωτών επενδυτών, σημειώνει το Reuters. Πιο καθησυχαστικοί άλλοι αναλυτές τονίζουν ότι η εξέλιξη δεν συνδέεται σε τόσο μεγάλο βαθμό με τις αποφάσεις και τις εξελίξεις στην Ελλάδα.
Στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαΐου σκαρφάλωσε η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου την Τρίτη, επεκτείνοντας το πρόσφατο ράλι.
Σύμφωνα με το Tradeweb, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε κατά 24 μονάδες βάσης στο 6,76%.
Οι αγορές ανησυχούν ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για πρόωρη έξοδο από το μνημόνιο θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο όσον αφορά την αποπληρωμή των ιδιωτών επενδυτών, σημειώνει το Reuters.
Άλλοι αναλυτές είναι καθησυχαστικοί τονίζοντας ότι η εξέλιξη αυτή δεν συνδέεται σε τόσο μεγάλο βαθμό με τις αποφάσεις και τις εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά επηρεάζεται από άλλους παράγοντες, όπως από τις επερχόμενες αλλαγές στο κύκλο διακανονισμού των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όσο και από τις αναδιαρθρώσεις διεθνών χαρτοφυλακίων υπό το βάρος των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής σε ΗΠΑ και Ευρωζώνη.
Σε κάθε περίπτωση πάντως όλα αυτά είναι ενδεικτικά του απρόβλεπτου των αγορών και των πιέσεων που μπορούν να ασκήσουν ανατρέποντας εν ριπή οφθαλμού τα δεδομένα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Σφυροκόπημα της Τεχεράνης και της Βυρητού – Πάνω από 30 τραυματίες στο βόρειο Ισραήλ
- Κυβέρνηση ιδιωτικών συμβούλων
- Η μάχη του χεριού: Είναι οι αριστερόχειρες πιο ανταγωνιστικοί;
- Αίθριος ο καιρός την Παρασκευή – Έως τους 19 βαθμούς η θερμοκρασία
- Από τον Απρίλιο το νέο επίδομα ανεργίας – Έως 1.295 ευρώ
- Η Ιταλία αγόρασε σπάνιο πορτρέτο του Καραβάτζιο για 30 εκατ. ευρώ – Θα εκτεθεί στο Παλάτσο Μπαρμπερίνι
- Η επιστήμη ξέρει αν προτιμάμε την αλήθεια ή το ψέμα
- Δημοσκόπηση: Τα δύο «ανοιχτά τραύματα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη εν μέσω πολέμου στη Μέση Ανατολή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/greg-rakozy-eorb_1PkoB8-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442