Σε ιστοσελίδα ενημέρωσης πλειστηριασμών θα μετατραπεί ο δικτυακός τόπος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών (www.puhlicrevenue.gr), καθώς θα δημοσιοποιούνται σε αυτόν όλοι οι πλειστηριασμοί που επισπεύδονται σε βάρος οφειλετών του Δημοσίου με συνολική ληξιπρόθεσμη οφειλή άνω των 300.000 ευρώ.

Σε ιστοσελίδα ενημέρωσης πλειστηριασμών θα μετατραπεί ο δικτυακός τόπος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών (www.publicrevenue.gr), καθώς θα δημοσιοποιούνται σε αυτόν όλοι οι πλειστηριασμοί που επισπεύδονται σε βάρος οφειλετών του Δημοσίου με συνολική ληξιπρόθεσμη οφειλή άνω των 300.000 ευρώ.
 

Σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου στα στοιχεία της δημοσίευσης θα περιλαμβάνονται τα στοιχεία της αρμόδιας για την επιδίωξη είσπραξης της οφειλής υπηρεσίας, το ονοματεπώνυμο ή η επωνυμία του φορολογουμένου, η συνοπτική περιγραφή του περιουσιακού στοιχείου, φωτογραφίες του προς πλειστηριασμό περιουσιακού στοιχείου, εφόσον υφίστανται, η τιμή της πρώτης προσφοράς, το όνομα και η ακριβής διεύθυνση του υπαλλήλου του πλειστηριασμού, αλλά και ο τόπος, η ημέρα και η ώρα του πλειστηριασμού.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει ήδη προχωρήσει στην επιλογή περίπου 100 ακινήτων από όλη την Ελλάδα και θα παρουσιάσει σύντομα τα στοιχεία για τους πλειστηριασμούς τους.

Ήδη οι τρεις πρώτες υποθέσεις βρίσκονται στην ιστοσελίδα τςη ΓΓΔΕ και αφορούν σε:

* Ακίνητο – ξενοδοχείο 14.623 τ.μ. στην κοινότητα Ρίζες στη Ζάκυνθο που βγαίνει στο σφυρί με πρώτη προσφορά τα 4,4 εκατ. ευρώ.

* Αγροτεμάχιο 41.850 τ.μ. στο οποίο υπάρχουν δυο κτήρια (ψυγεία-αποθήκη και μηχανοστάσιο) με πρώτη προσφορά τα 6,26 εκατ. ευρώ στην Αυλίδα του Δήμου Χαλκιδέων

* Αγροτεμάχιο μη άρτιο, μη οικοδομήσιμο 2.391 τ.μ. επίσης στην Αυλίδα του Δήμου Χαλκιδέων με πρώτη τιμή τις 38.000 ευρώ.

Για την ομαλή διεξαγωγή των πλειστηριασμών και προκειμένου να μην προκύπτουν προβλήματα με τους μετέχοντες σε αυτούς η ΓΓΔΕ θα ελέγχει τους πλειοδότες για το εάν είναι π.χ. οφειλές του Δημοσίου, εάν διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσουν το αντικείμενο του πλειστηριασμού, κ.α.. Μετά τον έλεγχο των συμμετεχόντων θα αρχίζει η φάση των προσφορών, εντός καθορισμένου χρόνου περίπου δύο εργάσιμων ημερών και εν συνεχεία το ακίνητο ή κινητό περιουσιακό στοιχείο θα κατακυρώνεται σε εκείνο που έκανε την καλύτερη προσφορά.

Εκτός από το προφίλ των συμμετεχόντων στους πλειστηριασμούς το υπουργείο Οικονομικών θα αποκτήσει μέσω της νέας αυτής διαδικασίας και μια εικόνα για τις πραγματικές αξίες των ακινήτων σήμερα και πως αυτές διαμορφώνονται βάσει της υφιστάμενης ζήτησης.

 


Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr