«Αρνούμαι να περιθάλψω άλλους αντάρτες του IS» λέει νοσοκόμα στην Τουρκία
«Τους θεραπεύουμε και μετά αποκεφαλίζουν ανθρώπους. Έχω αηδιάσει να περιθάλπω μαχητές του Ισλαμικού Κράτους». Αυτός είναι ο λόγος που μια τουρκάλα νοσοκόμα αρνείται να αναλάβει άλλους τραυματίες του Ισλαμικού Κράτους, όπως ξεκαθαρίζει σε επιστολή της προς την αστυνομία και το Κοινοβούλιο της Τουρκίας.
«Τους θεραπεύουμε και μετά αποκεφαλίζουν ανθρώπους. Έχω αηδιάσει να περιθάλπω μαχητές του Ισλαμικού Κράτους». Αυτός είναι ο λόγος που μια τουρκάλα νοσοκόμα αρνείται να αναλάβει άλλους τραυματίες του Ισλαμικού Κράτους, όπως ξεκαθαρίζει σε επιστολή της προς την αστυνομία και το Κοινοβούλιο της Τουρκίας.
Η νοσοκόμα μίλησε στην τουρκική εφημερίδα Taraf για το δύσκολο, από ηθική άποψη, έργο που καλείται να φέρει καθημερινά εις πέρας εκείνη και οι συνάδελφοί της στο ιδιωτικό νοσοκομείο της επαρχίας Μερσίν, στη Νότια Τουρκία.
Σύμφωνα με την Taraf, η νοσοκόμα, που για λόγους ασφαλείας αναφέρεται μόνο με τα αρχικά της, δεν είναι η μόνη. Αρκετές ακόμη συνάδελφοί της, ακόμη και γιατροί, σε άλλες τουρκικές επαρχίες κοντά στα σύνορα με τη Συρία, αισθάνονται αμήχανα κάθε φορά που φθάνουν στα χέρια τους τραυματίες του Ισλαμικού Κράτους.
Στην επιστολή της, η νοσοκόμα αναφέρει ότι εργάζεται πολύ καιρό στο συγκεκριμένο νοσοκομείο και πως για μεγάλο χρονικό διάστημα διακομίζονταν σύροι τραυματίες, οι οποίοι εμφανίζονταν ως «μέλη της αντιπολίτευσης». Πολλοί από αυτούς ωστόσο παραδέχθηκαν πρόσφατα ότι ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος, γεγονός που κάνει την ίδια να αισθάνεται «ντροπή» επειδή συνέβαλε στη θεραπεία τους.
Πέραν από τους αποκεφαλισμούς και όλες τις άλλες θηριωδίες που κάνουν τον γύρο του κόσμου τις τελευταίες μέρες, το Ισλαμικό Κράτους κρατούσε ομήρους από τον Ιούνιο 49 Τούρκους, ανάμεσά τους διπλωμάτες, στρατιώτες και παιδιά. Το Σάββατο, ο πρωθυπουργός της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε ότι οι όμηροι επέστρεψαν ασφαλείς χάρη στις προσπάθειες της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών και μεταφέρθηκαν στην πόλη Σανλιούρφα, στη Νότια Τουρκία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρήτη: Αυτοκίνητο σε τρελή πορεία πήρε σβάρνα σταθμευμένα ΙΧ και ανετράπη – Σώοι οι τρεις επιβαίνοντες
- Θεσσαλονίκη: Οριοθετημένη η φωτιά στο Περιβολάκι Λαγκαδά – Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης
- Ο Μέσι έγινε έξαλλος με τον διαιτητή Πινέιρο: «Να μου μιλάς με σεβασμό, όπως εγώ» (vid)
- ΗΠΑ: Πέθανε ξαφνικά ο στενός σύμμαχος του Τραμπ, ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ
- Χανιά: Μετέφεραν πλυντήριο ρούχων πάνω σε… ηλεκτρικό πατίνι – Δείτε βίντεο
- Ο Άντι Μπέρναμ θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας – Τον στηρίζει η πλειοψηφία των Εργατικών βουλευτών
- Πέθανε η Αντουανέτ Μπάουερ, η ηθοποιός του Star Trek και του The Twilight Zone
- Hellenic Train: Διακοπή δρομολογίων του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης λόγω φωτιάς – Η ανακοίνωση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442