Σαμπάνιες ανοίγουν οι παραγωγοί του σκωτσέζικου ουίσκι
Οι παραγωγοί του σκωτσέζικου ουίσκι εξέφρασαν την ανακούφισή τους μετά την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, χαιρετίζοντας τη «σταθερότητα» της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το ουίσκι είναι το δεύτερο σημαντικότερο εξαγόμενο προϊόν της Σκωτίας μετά το πετρέλαιο και οι παραγωγοί ανησυχούσαν για την έξοδο, έστω και προσωρινή, μιας ανεξάρτητης Σκωτίας από την ΕΕ.
Οι παραγωγοί του σκωτσέζικου ουίσκι εξέφρασαν την ανακούφισή τους μετά την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, χαιρετίζοντας τη «σταθερότητα» της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο.
«Χαιρετίζουμε τη σταθερότητα που φέρνει η επιλογή αυτή» δήλωσε ο Ντέιβιντ Φροστ, γενικός διευθυντής της Σκωτσέζικης Ένωσης Ουίσκι (SWA).
Η επαγγελματική ένωση των παραγωγών ουίσκι ανησυχούσε για την έξοδο, έστω και προσωρινή, μιας ανεξάρτητης Σκωτίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και για το αν ο τομέας θα συνέχιζε να χαίρει της υποστήριξης του ισχυρού διπλωματικού δικτύου της Βρετανίας.
Το ουίσκι είναι το δεύτερο σημαντικότερο εξαγόμενο προϊόν της Σκωτίας μετά το πετρέλαιο. Πέρυσι οι εξαγωγές ουίσκι είχαν αποφέρει κέρδη ύψους 5,4 δισ. ευρώ.
Η SWA επεσήμανε ότι πλέον επιθυμεί να παρακολουθεί στενά τις συζητήσεις για τις νέες εξουσίες, τις οποίες ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δεσμεύθηκε να παραχωρήσει στη Σκωτία.
«Η βιομηχανία του σκωτσέζικου ουίσκι είναι αποφασισμένη να διαδραματίσει έναν κυρίαρχο ρόλο στις συζητήσεις που είναι θεμελιώδεις για τη μελλοντική επιτυχία του τομέα μας και του έθνους μας» προσέθεσε ο Ντέιβιντ Φροστ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ανεξέλεγκτες οι χρήσεις της ΑΙ στο δημόσιο τομέα
- Ταξί: Συνελήφθησαν 4 οδηγοί που εισέπραξαν υπερβολικό κόμιστρο από τουρίστες
- Ισραήλ: Ο Λίβανος πρέπει να εξαλείψει «τον κίνδυνο» της Χεζμπολάχ στον νότο, δηλώνει το Βερολίνο
- Καναδάς: Η Βρετανική Κολομβία προσφεύγει κατά της OpenAI για την πολύνεκρη τραγωδία του Τάμπλερ Ριτζ
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442