Ράλι στην πρεμιέρα της Alibaba στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
Η μετοχή του κινεζικού γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου πραγματοποίησε ράλι 36% στην πρεμιέρα της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Ο τίτλος της εταιρείας διαπραγματευόταν το απόγευμα, ώρα Ελλάδας, στα 92,70 δολάρια. Σε αυτή την τιμή η κεφαλαιοποίηση της Alibaba αγγίζει τα 228,5 δισ. δολάρια.
Η μετοχή του κινεζικού γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba πραγματοποίησε ράλι 36% στην πρεμιέρα της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Ο τίτλος της εταιρείας διαπραγματευόταν το απόγευμα, ώρα Ελλάδας, στα 92,70 δολάρια. Σε αυτή την τιμή η κεφαλαιοποίηση της Alibaba αγγίζει τα 228,5 δισ. δολάρια.
Η μετοχή έκλεισε στα 93,89 δολάρια, στο +38%. Η τιμή της έφτασε ενδοσυνεδριακά τα 99,70 δολάρια, ενώ το χαμηλό της ήταν στα 89,95. Περίπου 271 εκατομμύρια μετοχές άλλαξαν χέρια.
Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης βρέθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τζακ Μα, ο οποίος χτύπησε το κουδούνι για την έναρξη της συνεδρίασης μαζί με οκτώ Αμερικανούς πελάτες του.
Την Πέμπτη η Alibaba και οι οκτώ επενδυτικές τράπεζες που οργάνωσαν τη δημόσια προσφορά, προσδιόρισαν το εύρος τιμής της IPO στα 68 δολάρια ανά μετοχή.
Εκτιμάται ότι η Alibaba άντλησε 21,8 δισ. δολάρια από την αρχική δημόσια προσφορά, η οποία είναι από τις μεγαλύτερες στον κόσμο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ενοικίαση ακινήτων – Πότε ο ιδιοκτήτης δικαιούται αποζημίωση για φθορές – Πώς μπορεί να τη διεκδικήσει
- Η Παρί Σεν Ζερμέν εξετάζει την απόκτηση του Φεράν Τόρες
- Ποιοι μπαίνουν στις 72 δόσεις της εφορίας για ληξιπρόθεσμα χρέη – Πότε χάνεται η ρύθμιση
- Καύσωνας στη Γαλλία: 37 διαμερίσματα σε «κόκκινη επιφυλακή» – Ο πύργος του Άιφελ και μουσεία κλείνουν νωρίς
- Ολυμπιακός: Το ενδιαφέρον της Ντουμπάι BC για τον Γουόκαπ και τα δεδομένα για την παραχώρησή του
- Όταν η Chanel συνάντησε τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και τα παραμύθια την υψηλή ραπτική
- Μειώνεται αργά το ψηφιακό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών, αλλά εκατομμύρια γυναίκες παραμένουν χωρίς κινητό
- Καιρός: Έρχεται ζέστη, όχι καύσωνας -Τι δείχνουν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία για το επόμενο 10ήμερο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442