Τράπεζα Κύπρου: Πώληση δανειακού χαρτοφυλακίου 361 εκατ. στη Βρετανία
Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να πωλήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο δανειακό χαρτοφυλάκιο του συγκροτήματος, ύψους 361 εκατ. ευρώ, το οποίο αποτελείται ως επί το πλείστον από δάνεια εξασφαλισμένα με κατοικίες και εμπορικά ακίνητα.
Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει συμφωνία για την πώληση στο Ηνωμένο Βασίλειο (στις εταιρίες Mars Capital Finance Limited και Camael Mortgages Limited) δανειακού χαρτοφυλακίου του Συγκροτήματος, το οποίο αποτελείται, ως επί το πλείστον, από δάνεια εξασφαλισμένα με κατοικίες και εμπορικά ακίνητα.
Η ονομαστική αξία του δανειακού χαρτοφυλακίου κατά την ημερομηνία κλεισίματος της συναλλαγής ανερχόταν στα 361 εκατ. ευρώ. Η πώληση και μεταβίβαση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η πώληση του δανειακού χαρτοφυλακίου είναι σύμφωνη με το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης του συγκροτήματος και εμπίπτει στη στρατηγική για απομόχλευση μέσω της πώλησης μη κύριων δραστηριοτήτων και επικέντρωσης του συγκροτήματος σε κύριες αγορές και παράλληλα στην ενίσχυση της ρευστότητας και κεφαλαιακής επάρκειάς του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ξυπόλητος ο Χολ: Πού έδωσε τα παπούτσια του ο Αμερικανός
- Φουρνιέ: «Θέλω να τελειώσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό»
- Βασιλιάς της Ευρώπης ο Θρύλος – «Καίγεται» ο Πειραιάς
- Αντετοκούνμπο: «Εκπληκτική η ατμόσφαιρα – Η Euroleague πρέπει να κάνει το Final Four κάθε χρόνο στην Αθήνα!»
- Η κούπα της Euroleague στα αποδυτήρια του T-Center: Πανευτυχείς οι «ερυθρόλευκοι» (pics)
- «Βγάζοντας το καπέλο» στον Άλεκ Πίτερς
- Εσύ, μόνο εσύ!
- Ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραμένει στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 25.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/jeffrey-lai-Cz57JO4T0gQ-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442