Προφυλακιστέα η 77χρονη για το Κωσταλέξι της Καλλιθέας
Στη φυλακή θα οδηγηθεί η 77χρονη ομογενής από τη Ρωσία, έπειτα από την ολοκλήρωση της απολογίας της στην 25η ανακρίτρια για την υπόθεση των άθλιων συνθηκών ζωής μιας 36χρονης σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα. Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 55χρονος ανηψιός της ηλικιωμένης.
Στη φυλακή θα οδηγηθεί η 77χρονη ομογενής από τη Ρωσία, έπειτα από την ολοκλήρωση της απολογίας της στην 25η ανακρίτρια για την υπόθεση των άθλιων συνθηκών ζωής μιας 36χρονης σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα.
Η ηλικιωμένη, που λογοδότησε στη Δικαιοσύνη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 36χρονης, κρίθηκε προφυλακιστέα με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.
Ο δεύτερος κατηγορούμενος στην υπόθεση της Καλλιθέας, ο 55χρονος ανιψιός της ηλικιωμένης, αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από την απολογία του με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.
Βάσει των στοιχείων της υπόθεσης που ερευνώνται από την 25η τακτική ανακρίτρια, η 36χρονη γυναίκα βρέθηκε σε μπαλκόνι φωταγωγού, ενώ οι κατηγορούμενοι φέρονται να την κρατούσαν χωρίς φαγητό και νερό, με δεμένο με ένα ξύλο το σπασμένο της πόδι.
Ενώπιον της ανακρίτριας, η 77χρονη φέρεται να αρνήθηκε την πράξη που της αποδίδεται και να ισχυρίστηκε πως είχε υπό την προστασία της τη νεαρή γυναίκα επί 14 χρόνια.
Η κατηγορουμένη φέρεται να υποστηρίζει πως δεν είχε καμία πρόθεση να βλάψει το θύμα και πως είχε βγάλει στο μπαλκόνι τη νεαρή για τους καλοκαιρινούς μήνες γιατί έκανε ζέστη. Απέδωσε δε, την κατάσταση της 36χρονης, που βρέθηκε με πληγές στο σώμα, στην επί 16 χρόνια κατάκλισή της.
Για τη μεταβίβαση στην κατοχή της του σπιτιού του θύματος, η 77χρονη φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν χρειαζόταν η ίδια το ακίνητο γιατί είχε δικό της σπίτι και ότι η 36χρονη θέλησε να της το μεταβιβάσει, κρατώντας την επικαρπία, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τις υπηρεσίες της.
Ο 55χρονος απολογούμενος στην ανακρίτρια φέρεται να αρνείται κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση, που αποκαλείται «Κωσταλέξι της Καλλιθέας», ενώ ισχυρίζεται ότι δεν είχε τη φροντίδα της 36χρονης αλλά ότι απλώς επισκεπτόταν τις δύο γυναίκες.
Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων πάντως τονίζει πως στη δικογραφία δεν περιλαμβάνεται κατάθεση της ίδιας της 36χρονης η οποία -όπως λένε πάντα οι συνήγοροι- αποζητά, στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, την 77χρονη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ισπανία: Στους 12 οι νεκροί από τη δασική πυρκαγιά στην Αλμερία
- Βενεζουέλα: Νέος βαρύτερος απολογισμός για τα θύματα του διπλού φονικού σεισμού
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442