Στις 23 Σεπτεμβρίου το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ
Σε κυκλοφορία τίθεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στις 23 Σεπτεμβρίου το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ, ένα χρόνο περίπου μετά το λανσάρισμα του νέου τραπεζογραμματίου των 5 ευρώ.
Σε κυκλοφορία τίθεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στις 23 Σεπτεμβρίου το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ, ένα χρόνο περίπου μετά το λανσάρισμα του νέου τραπεζογραμματίου των 5 ευρώ.
Πρόκειται για χαρτονομίσματα της σειράς «Ευρώπη», τα οποία θα τεθούν σε κυκλοφορία σταδιακά στη διάρκεια αρκετών ετών.
Τα τραπεζογραμμάτια της πρώτης σειράς θα κυκλοφορούν παράλληλα με τα τραπεζογραμμάτια της σειράς «Ευρώπη» μέχρι νεωτέρας.
Ακόμη και όταν παύσουν να έχουν ισχύ νόμιμου χρήματος, θα μπορούν να ανταλλάσσονται ανά πάσα στιγμή στις εθνικές κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος.
Όπως επισημαίνει σε ενημερωτικό της φυλλάδιο η ΕΚΤ, από τη στιγμή που τέθηκαν σε κυκλοφορία το 2002, τα τραπεζογραμμάτια ευρώ κέρδισαν την εμπιστοσύνη του κοινού σε παγκόσμιο επίπεδο κι έγιναν ένα από τα πιο αξιόπιστα μέσα πληρωμής.
Για να διασφαλιστεί ότι η εμπιστοσύνη αυτή θα παραμείνει αμετάβλητη, στη σειρά «Ευρώπη» έχουν ενσωματωθεί οι πιο πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της παραγωγής τραπεζογραμματίων.
Πληροφορίες για το νέο χαρτονόμισμα μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση:
www.nea-trapezogrammatia-euro.eu.
Διαβάστε επίσης:
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι ΗΠΑ απορρίπτουν ξανά πρόταση του Ιράν για συμφωνία – Ορατός κίνδυνος επανέναρξης στρατιωτικών επιχειρήσεων
- Επιδόματα: Αλλάζει ο «χάρτης» για χιλιάδες δικαιούχους
- Η Ευρώπη αναθεωρεί επί τω χείρω τις προβλέψεις για ανάπτυξη και πληθωρισμό, λέει ο Ντομπρόβσκις
- ΤτΕ: Διπλάσιες οι ενεργειακές αυξήσεις στην Ελλάδα από την ευρωζώνη – Πληθωρισμό 10% αναμένουν τα νοικοκυριά
- Απίστευτο σενάριο για Λίβερπουλ και Ολίσε – Οι «κόκκινοι» δίνουν εξωπραγματικό ποσό για τον Γάλλο της Μπάγερν
- Ευ. Βενιζέλος: Η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει στην οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών και να αναλάβει πρωτοβουλίες



