Παρασκευή 10 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz B-Class 2015: B' κύκλος

Mercedes-Benz B-Class 2015: B’ κύκλος

Οι Γερμανοί έκαναν τα αποκαλυπτήρια της ανανεωμένης B-Class πριν την επίσημη εκθεσιακή της πρεμιέρα στη διεθνή γαλλική έκθεση, στο Παρίσι στις αρχές Οκτωβρίου.


Η γερμανική φίρμα αποκάλυψε την ανανεωμένη εκδοχή της B-Class η οποία θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της στη διεθνή έκθεση του Παρισιού στις 2 Οκτωβρίου.

Εξωτερικά η B-Class, υιοθετεί ορισμένα ανασχεδιασμένα στοιχεία τα οποία σε συνδυασμό με τις τεχνολογικές προσθήκες την εναρμονίζουν με τις εξελίξεις στις υπόλοιπες «μικρές» της Mercedes-Benz από τις οποίες και είχε προηγηθεί.

Έτσι, στην όψη της, ξεχωρίζουν ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας, η νέα γρίλια, οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, ενώ τα φώτα ημέρας ενσωματώνονται πλέον στα κυρίως φωτιστικά σώματα.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τα φωτιστικά σώματα, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής High Performance LED τα οποία διαφοροποιούν ακόμα περισσότερο την όψη της, προσφέροντας καλύτερη ορατότητα, ιδίως κατά τις νυχτερινές ώρες και, κατ΄επέκταση, ασφάλεια.

Στο πίσω τμήμα, διακρίνονται τα νέα δίχρωμα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED τα οποία μαζί με τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα και τις νέες τραπεζοειδείς απολήξεις της εξάτμισης συμπληρώνουν την εικόνα.

Στο εσωτερικό, από τις κύριες αλλαγές είναι η μεγαλύτερη οχτώ ιντσών κεντρική οθόνη του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Επιπλέον, υπάρχουν πλέον 12 επιλογές για τον εσωτερικό φωτισμό ενώ, διατίθεται ως προαιρετική επιλογή και σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί.

Σε επίπεδο ασφάλειας η ανανεωμένη B-Class περιλαμβάνει στο παλμαρέ της τα συστήματα αποτροπής ατυχημάτων Collision Prevention Assist σε συνδυασμό με το Attention Assist το οποίο έχει διευρύνει το φάσμα λειτουργίας του, σε ταχύτητες από 60 έως 200 χλμ./ώρα.

Σε ό,τι αφορά την γκάμα εκδόσεων, οι επιλογές βενζίνης ξεκινούν με την B 180 η οποία εξοπλίζεται με τετρακύλινδρο μηχανικό σύνολο 1,6 λίτρων με απόδοση 122 ίππων και 200 Nm ροπής.

Ψηλότερα, συναντάμε τον ίδιο κινητήρα σε μεγαλύτερη εκδοχή ισχύος -156 ίπποι και 250 Nm ροπής- στην έκδοση B 200, ενώ τη σκυτάλη παίρνουν δίλιτρα σύνολα 184 και 211 ίππων για τις εκδόσεις B 220 4Matic -η οποία προσφέρει και τετρακίνηση- και την B250, αντιστοίχως.

Η πετρελαιοκίνητη γκάμα αποκτά νέα βάση με την έκδοση B 160 CDI η οποία εξοπλίζεται με τον κινητήρα 1,5 λίτρου της Renault ο οποίος αποδίδει 90 ίππους και 240 Nm ροπής. Ο ίδιος κινητήρας εξοπλίζει και την έκδοση B 180 CDI σε εκδοχή ισχύος 109 ίππων. Τις εκδόσεις B 200 CDI και Β 220 CDI εφοδιάζει κινητήρας χωρητικότητας 2,1 λίτρων με ισχύ 136 και 177 ίππων.

Την γκάμα της ανανεωμένης B-Class συμπληρώνουν η ηλεκτροκίνητη B-Class Electric Drive και η B 200 Natural Gas οι οποίες μοιράζονται τις σχεδιαστικές και εξοπλιστικές αλλαγές της υπόλοιπης γκάμας.

auto.in.gr

Sports in

Καρεμπέ: «Ολυμπιακός, ο ένας και ο μοναδικός»

Ήταν ο πρώτος που το είπε, «να πάμε τον Ολυμπιακό σε έναν ευρωπαϊκό τελικό», τώρα μπορεί να απολαύσει αυτό που έλεγε και έγινε πραγματικότητα. Το πανηγυρικό ποστ του Γάλλου μετά τον θρίαμβο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Μαϊου 2024