Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα 24 αστυνομικά τμήματα όπου εφαρμόζεται πιλοτικά η άμεση έκδοση ταυτότητας

Τα 24 αστυνομικά τμήματα όπου εφαρμόζεται πιλοτικά η άμεση έκδοση ταυτότητας

Αστυνομικές ταυτότητες μέσα σε 20 λεπτά, με μία επίσκεψη στα αστυνομικά τμήματα και χωρίς να χρειάζεται να προσκομίσουν δικαιολογητικά, θα μπορούν πλέον να εκδίδουν οι πολίτες, μετά την ηλεκτρονική διασύνδεση του POLIS ONLINE της Ελληνικής Αστυνομίας και των δημοτολογίων του υπουργείου Εσωτερικών. Διαβάστε ποια είναι η νέα διαδικασία και τα 24 ΑΤ που θα εφαρμοστεί πιλοτικά...

Αστυνομικές ταυτότητες μέσα σε 20 λεπτά, με μία επίσκεψη στα αστυνομικά τμήματα και χωρίς να χρειάζεται να προσκομίσουν δικαιολογητικά, θα μπορούν πλέον να εκδίδουν οι πολίτες, μετά την ηλεκτρονική διασύνδεση του POLIS ONLINE της Ελληνικής Αστυνομίας και του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου (ΟΠΣΕΔ) του υπουργείου Εσωτερικών.

Το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί αρχικά πιλοτικά σε 24 αστυνομικά τμήματα και ο αρμόδιος αστυνομικός θα έχει μέσω του υπολογιστή του απευθείας πρόσβαση στα δημοτολόγια.

Ποια είναι τα 24 αστυνομικά τμήματα:

1) ΥΠΟΔ. ΑΣΦΑΛ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
2) ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
3) ΥΠΟΔ/ΝΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
4) ΥΠΟΔ. ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
5) ΥΠΟΔ/ΝΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
6) ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ
7) ΤΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
8) ΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
9) ΤΑ ΑΧΑΡΝΩΝ
10) ΤΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
11) ΤΑ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
12) ΤΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
13) ΤΑ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ
14) ΤΑ ΑΙΓΑΛΕΩ
15) ΤΑ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΘΕΣ/ΚΗ
16) ΤΑ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ
17) ΤΑ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
18) ΑΤ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΒΑΛΤΟΥ
19) ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΠΕΛΛΑΣ
20) ΤΑ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ΣΥΡΟΥ ΚΥΚ
21) ΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
22) ΤΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
23) ΤΑ ΛΑΜΙΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
24) ΤΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Τον Οκτώβριο η νέα διαδικασία θα αρχίσει εφαρμόζεται σε ολόκληρη την επικράτεια και κάθε πολίτης θα μπορεί πλέον να πηγαίνει μόνο με δυο φωτογραφίες του στο Αστυνομικό Τμήμα και να λαμβάνει άμεσα την ταυτότητα του, χωρίς να προσκομίζει πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις.

Ποια είναι η νέα διαδικασία;


Αρχικά δεν αλλάζει τίποτα στις ταυτότητες, αλλά απλώς με την αλλαγή της διαδικασίας καταργείται η γραφειοκρατία για τη μεγάλη διευκόλυνση των πολιτών.

Σύμφωνα με τη νέα διαδικασία, όταν ο πολίτης μεταβαίνει στο αστυνομικό τμήμα για έκδοση ταυτότητας θα ζητούνται ηλεκτρονικά από τα μητρώα των δημοτολογίων, το πιστοποιητικό γέννησης και άλλα έντυπα και θα προχωράει αμέσως η διαδικασία έκδοσης.

Μετά την ολοκλήρωση της αυτεπάγγελτης αναζήτησης και την ταυτοποίηση του αιτούντος από τον αρμόδιο υπάλληλο της αστυνομικής αρχής, διαμορφώνεται αυτόματα η σχετική αίτηση, στην οποία περιλαμβάνονται μέχρι τρία τυχαία ερωτήματα επί των δημοτολογικών στοιχείων που βρίσκονται καταχωρημένα στο ΟΠΣΕΔ. Τα ερωτήματα εκτυπώνονται και ο αιτών απαντά εγγράφως σε αυτά. Αφού υπογράψει την αίτηση – υπεύθυνη δήλωση, ο αρμόδιος υπάλληλος της αστυνομικής αρχής καταχωρεί στην εφαρμογή τις σχετικές απαντήσεις. Στη συνέχεια ο υπάλληλος εκτυπώνει την αίτηση, επικολλά τη φωτογραφία και καλεί τον αιτούντα και το μάρτυρα να υπογράψουν. Το δελτίο ταυτότητας πλαστικοποιείται και παραδίδεται στον αιτούντα.

Ταυτότητες θα εκδίδονται με αυτόν τον τρόπο σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας, ενω προωθούνται και οι σχετικές διαδικασίες ώστε οι αιτούντες αστυνομική ταυτότητα να μην χρειάζονται ούτε φωτογραφίες, αφού θα τις βγάζουν και αυτές στο αστυνομικό τμήμα. Προς το παρόν, όμως, το μόνο που χρειάζεται να προσκομίσει ο ενδιαφερόμενος είναι οι δύο φωτογραφίες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024